• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gerekirse tüm dünyayı turlarız
10 Nisan 2013 Çarşamba 15:37

'Gerekirse tüm dünyayı turlarız'

Bakan Yıldırım, EXPO 2020'yi İzmir'e kazandırmak için Uluslararası Sergiler Bürosu üyesi ülkelere "ikna turuna" çıktı.
EXPO 2020'nin hangi şehre verileceğini belirleyecek olan BİE üyesi ülkeleri ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ürdün'e hareketi öncesi AA muhabirine açıklamalarda bulundu.
Yıldırım,EXPO 2020 için 2 yıl önce başvuruda bulunduklarını ve geçen sürede önemli adımlar attıklarını söyledi. Çalışmalar kapsamında gerekli yasal alt yapının oluşturulduğunu, yönlendirme, yönetim ve icra kurullarının oluşturulduğunu belirten Yıldırım, " EXPO Uluslararası Sergiler Bürosu'nun görevlendirdiği heyet, çalışmaları incelemek için geçtiğimiz aylarda İzmir'e gelmişti.EXPO çalışma grubumuz da kendilerine çok güzel bir rapor sunmuştu. BİE heyeti, söz konusu incelemeler sonrası ülkemizden çok memnun ayrıldı. Ancak EXPO oylamasında İzmir'in kaderini belirleyecek tam 159 ülke bulunuyor. Bu nedenle tanımayan ülkelere de İzmir'i tanıtmamız gerekiyor" diye konuştu.
Gerekirse tüm dünyayı turlarız
İzmir'in neden EXPO için en uygun şehir olduğunu anlatacaklarını ifade eden Yıldırım, ayrıca kente yaptıkları yatırımlar ile sağlık ve ulaştırmayla ilgili çalışmaları kapsamlı şekilde BİE üyeleriyle paylaşma fırsatı yakalayacaklarını söyledi. Yıldırım, " EXPO 2020'yi İzmir'e getirmek için söz vermiştik. Sözümüzü yerine getirmek için de her şeyi yapmaya hazırız.EXPO ile tüm dünya İzmir'e gelsin diye önce biz gidiyoruz. Gerekirse de tüm dünyayı turlarız" dedi.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA