• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gereken her türlü adım atılacak
24 Temmuz 2015 Cuma 16:38

'Gereken her türlü adım atılacak'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütlerine karşı atılması gereken her türlü adımın atılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'ndeki Fatih Ormanı Camisi'nde cuma namazını kıldıktan sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, Çarşamba akşamı ABD Başkanı Barack Obama ile bir görüşme yaptığını hatırlatarak, "Görüşmeyle de bölücü örgütün yanında DEAŞ terör örgütüyle mücadeledeki kararlılığımızı teyit ettik. Dedik ki 'Bizim için DEAŞ, bir terör örgütüdür. Böyle bir terör örgütüne karşı Türkiye hassasiyetini korumaktadır. Bu hassasiyetimizin gereği olarak da bu gece bildiğiniz gibi ilk adım kararlı bir şekilde atıldı." diye konuştu.

"Gereken adımlar atılacak"

Erdoğan, 16 vilayette 300'e yakın noktada yapılan operasyonlarla bir sürecin başlatıldığını belirterek, bu süreçte çok sayıda zanlının gözaltına alındığını kaydetti.

Operasyonların kararlı bir şekilde süreceğini vurgulayan Erdoğan, şunları aktardı:

"Bu gözaltına alınanlarla ilgili bir süreç başladığı gibi bu sadece bu geceye yönelik bir operasyon değildir. Operasyon bundan sonraki süreçte de kararlı bir şekilde devam edecektir. Burada hedefler bellidir. DEAŞ, başta olmak üzere gerek bölücü terör örgütü PKK olsun, bunun yanında DHKP/C olsun, diğer terör örgütleri olsun, bizim için adlarının şöyle veya böyle olması hiçbir şeyi değiştirmiyor. Bunların hepsi terör örgütüdür. Terör örgütlerine karşı da gerek hükümetimiz gerek güvenlik kuvvetlerimiz yani devletimiz atılması gereken her türlü adımı atacaktır. Bu bir kararlılıktır. Çünkü devletimizin olduğu yerde biz farklı bir devlet yapılanmasına müsaade edemeyiz. Bunun adı 'Paralel Devlet' olabilir, şu devlet, bu devlet olabilir. Hiç fark etmiyor. Bunların hepsi milli güvenliğimizi tehdide yönelik atılmış adımlardır. Milli güvenliğimizi tehdit eden bu yapılanmalara karşı nereden gelirse gelsin devletimiz hükümeti, tüm güvenlik güçleri ve kurumlarıyla bu adımı atacaktır. Sadece bu akşam atılsın, bundan sonra dursun diye bir şey yok. Bu ülkede refahımızı, huzurumuzu, vatandaşımızın ve milletimizin güvenliğini temin noktasında atılması gereken adımlar neyse bu adımlar atılacaktır. Bu gece, bunun çok önemli bir başlangıç noktası olmuştur. Bundan sonraki sonraki süreçte de bu kararlılıkla devam edecektir"

"Vatandaşımız devletine inansın, güvensin"

"Halkın arasında genel bir korku oluşmuş durumda. 'Eyvah, savaşa mı giriyoruz?' tedirginliği var. Siz, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak halka nasıl sesleneceksiniz?" sorusu üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

"Vatandaşıma bir defa korku atmosferi içerisinde yaşamamalarını tavsiye ediyorum. Çünkü onların öz güveni her şeyin ötesindedir. Onlar, öz güven içeresinde olmalıdır. Şunu da bilmemiz lazım ki şu anda biz çok çok farklı bir mücadelenin içerisine girmiş bulunuyoruz ve bu mücadelenin içerisinde de sonuna kadar ne gerekiyorsa bunu yapacağız. Vatandaşımız devletine inansın, güvensin. Devletin bekası için şehit olan bütün bu şehitlerimize Allah'tan rahmet dilerken, tabii ki böyle bir bedel ödüyoruz ama bunun bedelini bu terör örgütünü arkasına alanlar da ödeyeceklerdir. Bunu özellikle bilmenizi istiyorum."

Erdoğan, medyadan da birlik, beraberlik içerisinde olmasını isterken, "Bölücü terör örgütlerini arkasına alanlara destek olmaktan değil de bu ülkenin birliğini, beraberliğini savunmaya, buna destek vermeye eğer yazılı ve görsel medya da gerekli desteği verecek olursa o zaman tablo çok daha farklı olur. 6-7-8 Ekim olaylarını, ondan sonraki süreçte yine aynı şekilde vatandaşlarımızı sokağa davet edenleri, özellikle bunları düşünün... Yani bütün bunlar niçin yapıldı? Bunlar bu ülkenin maalesef ayrımcılığına yönelik atılmış adımlardır. Biz bu ayrımcılığa asla fırsat vermeyeceğiz, veremeyiz" diye konuştu.

"Ülke yönetimsiz kalmaz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bütün bu olağanüstü gelişmeler, hükümet kurulma sürecini etkiler mi? Bu konuda süreç hızlanması tavsiyesinde bulunur musunuz?" sorularını, "Şu anda görünen o ki bu koalisyon sürecinde bugün de görüşmeler var. Koalisyon olur veya olmaz. Olması halinde zaten bitmiş demektir iş. İş başlar. Ama koalisyon olamıyorsa, o zaman da bu işte nihai kararı verecek olan merci, milli iradedir. O zaman süratle millete gidilir ve milli irade nasıl tecelli ediyorsa, ona göre de milli iradenin tecelli ettiği istikamette adım atılır. Bu da bizim zaten burada 90 günümüzü, 3-4 ayımızı alır. Bu süreç içerisinde de ülke yönetimsiz kalmaz ve kurulacak bir hükümetle ki bu geçici hükümettir bu da zaten anayasada bunların hepsi belirlenmiştir. Buna göre adımlar atılır" şeklinde yanıtladı.
 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA