• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gerçeği Merkel’in yüzüne çarptılar
21 Eylül 2017 Perşembe 11:43

Gerçeği Merkel’in yüzüne çarptılar

Alman medyası, Merkel hükümetinin terör örgütleri PKK ve FETÖ’yü koruyan tutumunu sert bir dille eleştirdi.

Alman medyası, terör örgütü PKK ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yandaşlarına kucak açan Angela Merkel hükümetine eleştirilerini arttırdı. Bild gazetesinde yer alan bir köşe yazısında, PKK yandaşlarının geçen hafta Köln’de düzenlediği sözde festival kapsamında terör propagandasına imkan verilmesi eleştirildi. Köşede, şu ifadelere yer verildi: “Kürt İşçi Partisi PKK bir terör örgütü mü? Evet! İçişleri Bakanlığına göre Öcalan portresi sadece sarı zemin ve Kürt bayrağı üzerinde yasak. Köln’de Kürtler başka renkler seçtiler ve Devleti Koruma Dairesi binlercesine geçit verdi.’’

BU BİR SAÇMALIK

Almanya’nın en ciddi gazetelerinden Süddeutsche’de yer alan haberde de Federal Mahkemenin, PKK’yı terör örgütü olarak sınıflandırmasına rağmen örgütün açıkça propaganda yapmasına göz yumulduğu belirtilerek, “Bu federalizm değil, bu bir saçmalık” ifadesiyle yetkilileri eleştirdi. Nürnberger Nachrichten gazetesi de gösteriye müdahale edilmemesini eleştirdiği haberinde, “Alman makamları böylesine aptal yerine koyulabiliyorsa o zaman ‘çifte standart’ eleştirisi kimseyi şaşırtmamalı” ifadelerine yer verildi.

ANTİDEMOKRATİK HAİNLER

Alman medyasında diğer bir terör örgütü FETÖ konusunda da Almanya’nın tutumu, yapılan yorumlarda eleştirilerek Almanya’nın bu konuda kendine çeki düzen vermesi gerektiği kaydedildi. Frankfurter Allgemeine gazetesinde yayımlanan bir köşe yazısında FETÖ mensupları, “azılı suçlular ve “antidemokratik hainler” olarak nitelendirildi. Almanya’nın, ABD’de ikamet eden FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen oluşumuna yönelik sergilediği tutumun eleştirildiği yazıda, ‘’Azılı suçluların ve Türkiye’den ülkemize gelen antidemokratik hainlerin hiçbir ceza almadan Almanya’da yaşamlarına devam etmesi düşüncesi de oldukça ters geliyor. Bu tip insanların burada yargılanması gibi hukuki bir yol mümkün değilse bile en azından Berlin, bunların suçsuz olduklarını iddia etmemeli’’ denildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA