• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Genelkurmayda İsrail odası var
11 Ekim 2010 Pazartesi 21:42

Genelkurmay'da İsrail odası var

Milliyetçi Hareket Partisi Ankara Milletvekili Mehmet Zekai Özcan, 18 seneden beri hiçbir ülkeye verilmeyen bir ayrıcalığın, İsrail hükümetine tanındığını iddia etti. Özcan, Genelkurmay Başkanlığı'nda

Milliyetçi Hareket Partisi Ankara Milletvekili Mehmet Zekai Özcan, partisinin ilçe teşkilatını ziyaret etti. Özcan, "Genelkurmay Başkanlığı bünyesinde 'İsrail odası' ya da benzer isimlerde İsrail Devleti ile irtibatlı herhangi bir birim bulunmakta mıdır?" sorusuna 'gizli' gizlilik derecesi taşıdığı için cevap verilmemesini eleştirdi.

'İSRAİL'E AİT ODADA İSRAİLLİ SUBAYLAR VAR'

Kendisinin aldığı bilgiye göre, Genelkurmay Başkanlığı'nda İsrail'e ait olan özel odada 10 ila 25 İsrail subayın görev yaptığını iddia eden Milliyetçi Hareket Partisi Ankara Milletvekili Mehmet Zekai Özcan, "Belki mossad ajanları var. Ve orada Türkiye'nin istihbari bilgilerini İsrail biliyor. Ve bu oda ile ilgili Genelkurmay Başkanlığı'nda ciddi rahatsızlıklar var. Zaman zaman kaldırılması düşünülmüş. Hatta bu oda sakıncalı diye raporlar verilmiş. Ve bu oda sayın Başbakan'ın döneminde de devam etmiş. Ben de vermiş olduğum soru önergesi ile bunu sordum. Yani bu oda devam ediyor mu? Veya şu anda kapatılması düşünülüyor mu? Veya kapatıldı mı? Ben yakın zamanda kapatıldığını düşünmüyorum." açıklamasını yaptı.

'KOZMİK ODA AÇILDI BURASI NEDEN GİZLİ?'

Kendisinin Sayın Başbakan'dan bunu açıklamasını istediğini ifade eden MHP'li Özcan, "Sayın Başbakan değil de Sayın Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül Bey cevap vermiş. Bu açıklama benim elime geçmedi. Basın aracılığı ile duydum. Orada diyor ki gizlilik olduğu için cevaplamıyor.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a bir suikast iddiası gerekçe gösterilerek, Genelkurmay Başkanlığı'nın kozmik odasına girildi. Yani Genelkurmay Başkanlığı'nın, beyni olan, arşivi olan bölüme, kimsenin girmemesi gereken hatta Türk subaylarının bile çok dar anlamda bilmesi gereken bilgilerin bulunduğu yere bunlar girdi ve darmadağın etti burayı. Yani aslında gizlilik diye bir şey yok. Türkiye'nin bütün geçmiş ile ilgili önemli bilgilerini bütün kamuoyuna döküyorsunuz. Türkiye'de gizlilik diye bir şey kalmadı. Siz Kozmik odayı gizli olarak kabul etmiyorsunuz, gizlilik var demiyorsunuz. Ama İsrail odasının var veya yok olduğunu söyleyemiyorsunuz. Yani bunun inandırıcı bir yönü yoktur.

Tabiî ki ben gizliliğe saygı duyuyorum. Bunlar açıklasın demiyorum. Şunu söylüyorum. Bu İsrail'e ayrıcalık tanınarak, hiçbir ülkeye verilmeyen bir oda var mıdır?, yok mudur? Böyle bir oda yoktur. Veya oda demezsiniz de başka ülkelere de bu şekilde birimler verilmiştir. Ama ben biliyorum ki verilmemiştir. Ben burada başbakanı test etmek istedim. Ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol. Bunu bütün mevcut iktidar partisine de söylüyorum. Siz milletin hislerini kullanıyorsunuz. İstismar ediyorsunuz. Aslında yine okyanus ötesindeki irtibatlarınızı sürdürmek suretiyle siz yine bildiklerinizi okuyorsunuz." şeklinde konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA