• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gençlik, kan bağışının önemini küçüklükten aşılıyor
31 Aralık 2010 Cuma 16:22

Gençlik, kan bağışının önemini küçüklükten aşılıyor

Kızılay ve Özel Gençlik İlköğretim Okulu, DEĞERLER EĞİTİMİ Etkinlikleri kapsamında, Aralık ayı değeri olan 'YARDIMLAŞMA VE CÖMERTLİK' konusu ile ilgili olarak, 'Kan Yardımı Can Yardımı' sloganıyl..
Kızılay ve Özel Gençlik İlköğretim Okulu,  DEĞERLER EĞİTİMİ Etkinlikleri kapsamında, Aralık ayı değeri olan  “YARDIMLAŞMA VE CÖMERTLİK” konusu ile ilgili olarak, “Kan Yardımı Can Yardımı” sloganıyla, ortaklaşa bir kan bağışı kampanyası düzenledi.
 
Öğrencilerin ders başarılarının yanında, iyi bir insan olarak topluma kazandırılabilmeleri için, iyi bir ahlaki yapının temellerinin atılması gerektiğine inanarak çalışmalarını yürüten Özel Gençlik İlköğretim Okulu, bu çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.
 
Değerler Eğitimi çalışmalarıyla gündeme gelen Özel Gençlik İlköğretim Okulu toplumumuzda önemli bir eksiklik olarak görülen Kan Bağışı konusunda dikkat çekmek ve örnek olmak amacıyla düzenlediği “Kan Yardımı Can Yardımı” kampanyası, velilerin ve okul personelinin katılımıyla gerçekleştirildi. Okulda Kızılay tarafından kurulan kan bağışı standında, okul öğrencilerinin kan veren anne ve babalarına destek olmak için yer almaları renkli görüntülere de sahne oldu. 2. sınıftan bir öğrenci, babası kan verirken ”Ne olur hemşire teyze babamın kanını fazla alma!” diyerek hemşireye yalvarması ve anasınıfından bir öğrencinin, “Anne-Baba kan bağışı kampanyasına katılmanız gerekiyor yoksa Pakistan’daki çocuklar ölecek.” diyerek anne ve babasını okula davet ettiğini söylemesi Kan Bağışı Kampanyasında hafızalarda kalan önemli anlardı.
 
Gerçekleştirilen kampanya hakkında konuşan Okul Müdürü Ayhan YOLCU, öğrencilerimize kan bağışının önemini kavratmak ve onları Yardımlaşma ve Cömertlik konusunda yönlendirmek amacıyla bu kampanyayı düzenlediklerini ifade ederek, başta Kızılay olmak üzere kampanyaya katkıda bulunan tüm velilere ve personele teşekkür etti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA