• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gençlere BMde iş fırsatı
14 Mayıs 2013 Salı 20:00

Gençlere BM'de iş fırsatı

Birleşmiş Milletler, personel istihdam politikası çerçevesinde, nitelikli Türk gençlerine yönelik Türkiye'de "Genç Profesyonel Program" sınavı açacak.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, idari, finans, hukuki işler, enformasyon ve istatistik olmak üzere 5 meslek grubuna yönelik olarak açılacak sınav, 3 Aralık 2013'te Birleşmiş Milletler (BM) ofislerinin bulunduğu şehirlerin yanı sıra Ankara'da yapılacak.

Adaylar sınavlara, diledikleri sınav merkezinde, seyahat masraflarını kendileri karşılamak suretiyle girebilecek. Adayların sınava başvurabilmeleri için meslek kategorilerine uygun lisans diplomasına sahip, 32 yaşından küçük olmaları, İngilizce veya Fransızca dillerini çok iyi derecede bilmeleri ile katılacak ülkeler listesinde yer alan ülke vatandaşı olmaları gerekiyor.

Sınava her meslek grubunda her ülke için en fazla 40 aday kabul edilecek. Herhangi bir meslek kategorisinde 40 kişiden fazla başvuru olması halinde en iyi 40 aday, eğitim, iş tecrübesi ve dil bilgisi dikkate alınarak seçilecek.

Genel ve uzmanlık soruları olmak üzere iki bölümden oluşan sınav sürecinde BM Yazmanlığı, yazılı sınavda başarılı olan adayları internet aracılığıyla yapılacak sözlü sınava davet edecek.

Sınavda başarılı olan adaylar "P-1" ve "P-2" seviyelerinde işe alınacak, istihdam edilenler BM merkezlerinin olduğu yerlerde veya Barışı Koruma Operasyonları bölümlerinde görevlendirilecek.

Daha önceki yıllardan farklı olarak bu yıl başvuru süresi iki bölüme ayrıldı. Buna göre, idari, finans ve enformasyon alanlarındaki başvurular 3 Haziran - 1 Ağustos, hukuki işler ve istatistik alanlarındaki başvurular ise 8 Temmuz - 5 Eylül tarihlerinde kabul edilecek.
Adaylar sınava, https://careers.un.org internet adresi aracılığıyla belirtilen tarih aralıklarında başvurularını yapabilecek.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA