• Konya6 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gençler, “Sosyal Yoksulluk” gündemi oluşturdu
17 Kasım 2017 Cuma 14:32

Gençler, “Sosyal Yoksulluk” gündemi oluşturdu

Sosyal Yoksulluk ve Gençlik Projesi kapsamında farkındalık oluşturmak isteyen gençler, sosyal medyada binlerce kişiye ulaştı.

Sosyal Yoksulluk ve Gençlik Projesi kapsamında farkındalık oluşturmak isteyen gençler, sosyal medyada binlerce kişiye ulaştı.

AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu'nun öncülüğünde hazırlanan AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından desteklenen Sosyal Yoksulluk ve Gençlik Projesi kapsamında farkındalık oluşturmak isteyen gençler sosyal medyada gündem oldu.

Proje Koordinatörü Ahmet Katıksız, yaklaşık 1 ay önce başlanan Sosyal Yoksulluk ve Gençlik Projesinde 7 bölgede 81 ilden temsilci gençlerle gerçekleştirdikleri çalıştayları bu hafta sonu tamamlayacaklarını söyledi. Projenin içinde yer almayan ancak sosyal yoksullukla ilgili düşüncelerini almak istedikleri gençlere ulaşmak için sosyal medya etkinliği düzenlediklerini anlatan Katıksız, "Twitter üzerinden hem farkındalık oluşturmaya hem de ulaşamadığımız gençlerin düşüncelerini alarak zirveye taşımak için bu çalışmayı yaptık. Kısa sürede büyük ilgi gördü ve binlerce genç dâhil olarak Türkiye gündeminde 5 saat boyunca 3. sırada kaldık. Farklı görüşlere sahip olan, farklı düşünceleri olan, farklı şehirlerden, farklı statüye sahip gençler sosyal yoksulluk kavramının etrafında buluştular. Bu yola çıkarken meselemiz zaten buydu; farklılıkların gökkuşağı gibi ahengini oluşturmak ve ortak bir noktada buluşmak. Sosyal yoksullukla ilgili çok güzel yorumlar geldi. Ve, proje ile herkesin var olduğunu söylediği ama adı konmamış bir soruna isim kazandırmış olduk. #SosyalYoksulluk hashtag'i Twitter'da duruyor. Bizler yazdık, gençler yazdı ama bugün hala benim de bu konuda söyleyeceğim var diyen gençler, anneler, babalar paylaşım yapabilirler. Belki de bizim kaçırdığımız bir şeyi onlar bize verecekler" dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA