• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gençler sanayiciden ilgi bekliyor
08 Kasım 2009 Pazar 15:32

Gençler sanayiciden ilgi bekliyor

MÜSİAD Konya Şubesi Gençlik Kurulu İş birliğiyle 2. Uluslararası Genç Girişimcilik Kongresi Sanayi ve Girişimcilik paneli

MÜSİAD Konya Şubesi ve MÜSİAD Konya Şubesi Gençlik Kurulu İş birliğiyle 2. Uluslararası Genç Girişimcilik Kongresi Sanayi ve Girişimcilik paneli MÜSİAD Konya Şubesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

 

MÜSİAD Konya Şubesi ve MÜSİAD Konya Şubesi Gençlik Kurulu işbirliğiyle gerçekleştirilen 2. Uluslar arası Genç Girişimcilik Kongresi Sanayi ve Girişimcilik Paneli Selçuk Üniversitesi öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

 

Panel MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz’ın gençler üzerine yönelik olarak yapmış olduğu konuşmayla başladı. Başkan Aslan Korkmaz konuşmasında gençliğin önem ve değerine vurgu yaparak şunları söyledi “Dünyamızın ve ülkemizin teminatı olan gençlerimizin bizim gözümüzde değeri çok yüksektir. Bu gün burada yoğun bir katılımla gerçekleşecek olan sanayi ve girişimcilik panelinde siz gençlerimizi görmek bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Dünyada ve ülkemizde yaşanan tüm olumsuzlukların umut ve azimle etkisiz hale getirilebileceği kanaatini taşıyorum. Umudu ve azmi gerçekleştirecek olan gücün de gençlikte var olduğunu düşünmekteyim. İnanıyorum ki güzel bir dünya ve temiz bir ülkeye ancak gençliğin azim ve kararlılığı ile ulaşılabilir” dedi.

 

MÜSİAD Konya Şubesi Gençlik Kurulu Başkanı Mustafa Kozan ise yapmış oldukları faaliyetler hakkında katılımcılara bilgi verdi. MÜSİAD Konya Şubesi Gençlik Kurulunun girişimci ve azimli gençleri hedeflediğini söyleyen Mustafa kozan şunlara değindi: “MÜSİAD Konya Şubesi Gençlik Kurulu olarak bugüne kadar yapmış olduğumuz faaliyetlerle gençlerimize ne kadar önem verdiğimizi gösterdiğimiz inancındayım. Ahlaklı ve girişimci bir gençliği hedefleyen Gençlik Kurulu bugün de olduğu gibi bundan sonra da yapacağı faaliyetlerle bu görüşünü pekiştirecektir. dedi.”

 

Açılış konuşmalarının ardından panele geçildi MÜSİAD Konya Şubesi Başkan yardımcısı Dr. Lütfi Şimşek’in moderatörlüğünde başlayan birinci oturumda İktisat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Muammer Zerenler “Girişimcilik kültüründen” Prof. Dr. Adem Öğüt “Bilgi çağında girişimci tipolojisinden”, AK Parti Konya millet vekillerinden Hasan Angı “Devletin sanayi girişimcisine bakışından” bahsetti.

Birinci oturumun ardından Girişimciliğin yol haritası ve mali danışmanlık konulu 2. oturuma geçildi. Moderatörlüğünü MÜSİAD Konya Şubesi önceki  başkanlarından Selçuk Öztürk’ün  yaptığı 2. oturumda Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman “Konya sanayisinde yatırım planlaması ve desteklerden”, Tekman Cıvata sahibi,Veli Tekelioğlu, Hidron A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükçü, Şekeroğlu Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şekeroğlu girişimcilere hedefler ve başarı öykülerini anlatan konuşmalar yaptılar.

 

2. Oturumun ardından gala yemeğine geçildi Kişisel Gelişim DKD uzmanı Fahri Sarrafoğlu gençlere idealistliği anlatan kısa bir konferans verdi. Yaşanmış öykülerle gençlere umutlu olmayı öğretmeyi hedefleyen Fahri Sarrafoğlu farklı olmakla başarılı olunabileceğini söyledi. Mor inek örneğinden bahseden Sarrafoğlu mor inek mantığıyla hareket eden gençler girişimci gençlerdir. Başarılı olabilmenin asıl yolu el vicdanda, göz insanda, gönül ahlakta felsefesiyle hareket edebilmektir” dedi.

Panelin ardından konuşmacılara MÜSİAD Konya Şubesi Gençlik Kurulu Başkanı Mustafa Kozan tarafından plaket verildi.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA