• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gençler Konyayı Dünyaya tanıtıyorlar
14 Aralık 2011 Çarşamba 15:49

Gençler Konya'yı Dünyaya tanıtıyorlar

Hazreti Mevlananın 738. Vuslat Yıl Dönümü Anma Programlarının devam ettiği bugünlerde şehri ziyarete gelen yabancı misafirlere yardımcı olmak amacıyla rehberlik hizmeti veriyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi ile birlikte, Hazreti Mevlana’nın 738. Vuslat Yıl Dönümü Anma Programları’nın devam ettiği bugünlerde şehri ziyarete gelen yabancı misafirlere yardımcı olmak amacıyla rehberlik hizmeti veriyor.

“Gençler Konya ve Mevlana’yı Dünyaya Tanıtıyor” ismiyle yürütülen projede Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi İngilizce ve Almanca Öğretmenliği bölümlerinde okuyan 30 öğrenci görev alıyor.

Proje öncesinde Hazreti Mevlana ve Konya’nın tarihi ile ilgili seminerler verilen rehber öğrenciler, Mevlana Kültür Merkezi ve Mevlana Müzesi’nde gün boyu görev yapıyor. İngilizce ve Almanca Öğretmenliği 2 ve 3’üncü sınıfta okuyan rehber öğrenciler, gelen misafirlere Hazreti Mevlana ve Konya hakkında bilgi vererek onları tarihi ve turistik mekanlara yönlendiriyor. Ziyaretçileri gerçek bilgilerle yönlendiren rehber öğrenciler, Hazreti Mevlana ve Konya’nın tanıtımına katkı sağlıyor.

MEVLANA’NIN MESAJLARI CADDELERİ SÜSLÜYOR

738. Vuslat Yıl Dönümü Anma Programları’nın yapıldığı Mevlana Kültür Merkezi’nde ev sahibi olan ve el sanatları sergisi açan Büyükşehir Belediyesi, etkinlikler kapsamında her akşam İngilizce ve Türkçe Mesnevi dersleri veriyor. Etkinlikleri internet sitesinden canlı olarak tüm dünyaya ulaştıran Büyükşehir Belediyesi, şehir genelindeki billboardlarda da Hazreti Mevlana’nın sevgi, barış ve hoşgörü mesajlarını içeren sözlerini yayınlıyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA