• Konya8 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Gençler geleceği inşa edecek”
13 Kasım 2018 Salı 18:40

“Gençler geleceği inşa edecek”

Selçuklu Kent Konseyi Gençlik Meclisi 7.Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Yapılan seçim sonucunda Gençlik Meclisi’nin yeni Başkanı Çağrı Atik oldu.

Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen genel kurula AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Kent Konseyi Başkanı Veli Vural, AK Parti Konya Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Murat Koru,  AK Parti Selçuklu Gençlik Kolları Başkanı Osman Şahin, AK Parti Karatay Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Fatih Sert, Büyükşehir, Meram ve Karatay Gençlik Meclisi Başkanları, gençlik meclisi görevlileri ve üyeleri katıldı. Selçuklu Kent Konseyi Başkanı Veli Vural; “Amacımız gençleri miskinlikten uzak, manevi değerleri güçlü, birikimleri ve tecrübesi olan geniş ufuklu, sembolik temsiliyetlerden öte gerçek anlamda toplumda yer edinen faydalı bir nesil oluşturmak ve öncülük etmekti” diye konuştu.

“GENÇLER ECDADIN EMANETİNİ LAYIKIYLA TAŞIYACAK”

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı geleceğin temelleri olan gençlerin ecdattan aldığı emaneti layıkıyla taşıyacaklarına inancının tam olduğunu söyleyerek; “Selçuklu Gençlik Meclisi 350 aktif üyesiyle en aktif ilçe gençlik meclisi olarak faaliyetlerini yürütüyor ve bugün de burada 7.Genel Kurulunu yapıyor. Biz belediyeler olarak alt yapıdan, temizliğe, üst yapı hizmetlerinden, sosyo-kültürel hizmetlere, eğitim faaliyetlerine varıncaya kadar pek çok iş yapıyoruz. Ancak yaptığımız işlerin içinin doldurulması için de sizlerin bu şekilde aktif olması gerekiyor. Sizlerin bu iş içinde emek verir, gayret eder vaziyette olması gerekiyor. Benim sizlerden isteğim eğitim faaliyetlerinizi yürütürken ülkesini, milletini ve ümmeti düşünen insanlar olun” dedi.  AK Parti Konya Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Murat Koru da gençlik meclislerinin gençlerin hayatında çok önemli bir yeri olduğuna vurgu yaparak: “Gençlik meclisi çatısı altında bulunan genç kardeşlerimiz sizler burada geçirmiş oldukları zamanın, edinmiş olduğunuz birikimlerin faydasını üniversite hayatınızda, iş hayatınızda, aile yaşantılarınızda göreceksiniz ” şeklinde konuştu.

“GENÇLİK MERKEZİ SİYASETİ ÖĞRENDİĞİMİZ YER”

Gençlik Meclisi'nin kendisi için ayrı bir önem ve değerde olduğunu ifade eden AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı; “Burası bizim  siyaseti ilk öğrendiğimiz, birlikte çalışmak nedir, fikretmek nedir ve o fikri olgunlaştırmak nedir ilk öğrendiğimiz yer. Selçuklu Gençlik Meclisi çok başarılı bir model ortaya koydu ve bizi gururlandırdı. Burada görev alan arkadaşlarımız bir öncekinden daha ileri bir hedef belirleyerek eşiği sürekli yükselttiler. Bu ortamın ve daha önceki Selçuklu Gençlik Meclisi çalışma ortamlarının oluşumunda Enes Koç kardeşimizin büyük emekleri var” dedi.

"ÇALIŞMALARIMIZI REKORLARLA TAÇLANDIRDIK"

Görevini devreden önceki dönem Selçuklu Gençlik Meclisi Başkanı Enes Koç konuşmasında “Şu ana kadar yaklaşık bin beş yüz gönüllüye ulaşıp sahada iki yüze yakın faaliyet göstererek bu alanda bir rekora imza atmış bulunmaktayız. Selçuklu Gençliği olarak ortalama üç günde bir içerisi dolu dolu geçen kişisel gelişim programları, sosyal aktiviteler ve farkındalık çalışmaları düzenleyerek ulusalda ilçe gençlik meclisi olarak ilk dokuz içerisinde girmiş bulunmaktayız” dedi. Selçuklu Gençlik Meclisi 7. Olağan Genel Kurulu’nda oylama sonucunda göreve Çağrı Atik geldi. Atik: “Selçuklu Gençlik Meclisi olarak bugüne kadar birçok güzel işe vesile olduk. Her gencin kalbinde bir iz her izin altında da imzamız olana kadar da durmayacağız” dedi. •HABER MERKEZİ

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA