• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gençler büyük tehlikede
10 Ekim 2012 Çarşamba 13:39

Gençler büyük tehlikede

Teknoloji çağında yetişen gençler, omurga problemleri yaşamaya daha yatkınlar.
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Hilmi Gözlükaya, "Zamane gençleri çok yiyen ama hareket etmeyen, saatlerce bilgisayar ve televizyon başından kalkmayan, sırtlarında ağır okul çantaları taşıyan bir nesil oldukları için ilerde omurga problemleri yaşamaya adaydırlar” dedi.
Duruş bozuklukları bazı kas-iskelet ve sinir sistemi hastalıklarına bağlı olabildiği gibi, genelde çocuklukta başlayan yanlış duruş alışkanlığına, ileri yaşlarda ergonomik olmayan ortamlarda çalışmaya bağlı olarak da görülebildiğini belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Hilmi Gözlükaya şunları söyledi:
“Duruş bozukluklarında öncelikle okul çağındaki çocuklar kitapla dolu olduğu için ağır olan çantalarını uzun süre sırtlarında taşımamalılar. Çocuğunuzun uzun süre televizyon izlemesine engel olunması gerekmektedir.
Bilgisayarın göz hizasında ve tam karşılarında durmasını sağlayarak, günlük yaşamda masada veya okul sırasında otururken yarı dönük pozisyonda oturmaması konusunda gençler ve çocuklar ikaz edilmelidir. Çocuklara küçük yaşta spor yapma alışkanlığı kazandırılmalıdır.
Ergenlik döneminde göğüsleri büyümeye başlayan genç kızlar bu durumdan utandıkları için, öne doğru eğilerek hareket etmeye başlarlar. Bu nedenle dik durmaya teşvik edilmelidir.
Çocukların dengeli ve düzenli olarak beslenmesi sağlanmalıdır. Çünkü fazla kilolar duruş bozukluğunun en önemli nedenlerden biridir. Aileler büyüme çağındaki çocuklarının yeterli miktarda kalsiyum almasına özen göstermeliler.”
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA