• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Genci Mucaj Akıncı-2 ile tanıştı
26 Nisan 2013 Cuma 17:37

Genci Mucaj 'Akıncı-2' ile tanıştı

Konya'da bulunan Arnavutluk Cumhuriyeti Büyükelçisi Genci Mucaj ve beraberindeki heyet, Akınsoft Genel Merkezini ziyaret ederek, insansı robot "Akıncı-2" ile tanıştı.
Konya'da bulunan Arnavutluk Cumhuriyeti Büyükelçisi Genci Mucaj ve beraberindeki heyet, Akınsoft Genel Merkezi’ni ziyaret ederek, insansı robot "Akıncı-2" ile tanıştı.
Arnavutluk Büyükelçisi Genci Mucai, kendisini karşılayan Akınsoft Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Akın ile bir süre sohbet etti. Akınsoft’u ziyaret ettiğinden dolayı memnun olduğunu ifade eden Büyükeçi Mucaj, “Buraya son gelişim olmayacak. Çok gençsiniz. Bu yaşta bu kadar başarılı olmanız gurur verici. Bu ülke sizin gibiler sayesinde daha iyi yerlere gelecek. Umarım başarılarınız böyle devam eder” diye konuştu.
Akınsoft Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Akın, Büyükelçi Genci Mucaj’a ziyaretlerinden dolayı plaket ve çeşitli hediyeler takdim etti. Akınsoft’un aldığı ödül ve plaketlerin yanında hatıra fotoğrafı çektirdikten konuk Büyükelçi Mucai, ardından beraberindeki heyetle birlikte Akınsoft'un birimlerini gezdi. İnsansı robot Akıncı-2’nin yanına gelen Büyükelçi Mucaj, robotun elini sıktıktan sonra fotoğraf çektirdi. Bir robotla ilk defa tokalaştığını söyleyen Büyükelçi Mucaj, daha önce bir robota hiç bu kadar yakın olmadığını kaydetti.
Büyükelçi Mucaj, Akıncı-2 ile tanıştıktan sonra binanın web işlerini biriminde de bazı incelemelerde bulundu. Bir nesil önceki robot olan Akıncı-1’inde yanına giden Büyükelçi Mucaj, “Bu robotları yapabilecek parlak zekaları gördükçe, kendimi kötü hissediyorum. Herkesin uzmanlık alanı farklı tekrardan başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA