• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Genç yönetmenler Kısa-ca’da ödüllerine kavuştu
23 Ekim 2015 Cuma 13:57

Genç yönetmenler Kısa-ca’da ödüllerine kavuştu

Selçuk Üniversitesi (SÜ) İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 15. KISA-CA Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali’nde dereceye giren filmler ödüllendirildi.

Yurtiçi ve yurtdışından 300’e yakın kısa filmin başvuru yaptığı festivalde 57 film ön değerlendirmeden geçti, 4 kategoride ödüller verildi. 
Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen festivalin ödül törenine Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalender, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Kadir Canöz ve Doç. Dr. Ahmet Tarhan, İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı ve Festival Yöneticisi Prof. Dr. Aytekin Can, jüri üyesi sanatçılar, yönetmenler, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Festival, Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Öğretim Görevlisi Banu Demir yönetimindeki dans gösterisi ile başladı. Gösterinin ardından oyuncu Mustafa Uzunyılmaz da şiir dinletisiyle festivali renklendirdi. Şiir dinletisinin ardından festivalin jüri üyeliğini yapan yönetmenlere, oyunculara, öğretim üyelerine ve festivale maddi destek veren sponsorlara protokol üyeleri tarafından teşekkür heykelciği takdim edildi.

“HEYECANLA BEKLENEN GÜNE GELDİK”
Törende söz alan İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı ve Festival Yöneticisi Prof. Dr. Aytekin Can, “Festivalimizde bu yıl yurtdışı katılımlarının daha da arttığını gördük. Gelen filmleri jüri titizlikle değerlendirdi ve heyecanla beklenen güne geldik. 4 ayrı kategoride dereceye giren filmler bugün ödüllendirilecek. Bu heyecanı bizimle paylaşan herkese teşekkür eder, ödül alan öğrencileri tebrik ederim” dedi.

“SELÇUK İLETİŞİMİ TEBRİK EDERİM”
Öğrenci filmlerine değer vermek gerektiğini söyleyen Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nezih Orhon, “Aslında film filmdir. Öğrenci filmi diye bir şey olmaz. Ama bu alanda kendisini var etmeye çalışan, düşüncelerini filme aktaran öğrencilere odaklandığı için bu festivale ‘KISA-CA Öğrenci Filmleri Festivali’ ismi verildi. Bu, öğrencilere ne kadar çok değer verildiğini gösteriyor. Bu açıdan Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
Festivalin açılış konuşmalarının ardından 4 kategoride dereceye giren filmlerin yönetmenleri ödüllerini jüri üyeleri ve protokol üyelerinin elinden aldı. Ayrıca festivalde ödül alan filmlerin yönetmenlerine Selçuklu Belediyesi tarafından kamera hediye edildi.
Festivalde Kurmaca kategorisinde bu yıl 13 film ön elemeyi geçerek jüri değerlendirmesiyle dereceye girenler ödüllendirildi. En İyi Kurmaca Film Ödülü’nü yönetmenliğini Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Gökhan Altuntaş’ın yaptığı ‘Gül Ali’, Aykut Oray Özel Ödülü’nü yönetmenliğini İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Selman Naçar’ın yaptığı ‘Kuyu’, Jüri Özel Ödülü’nü yönetmenliğini Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Osman Oğuz Koral’ın yaptığı ‘İstop’ ve KISA-CA Film Atölyesi Özel Ödülü’nü Yönetmenliğini Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Demet Sever’in yaptığı ‘Ret’ isimli filmi aldı.
Belgesel Kategorisinde bu yıl 19 film ön elemeyi geçerek jüri değerlendirmesi sonucu ödüllendirildi. En İyi Belgesel Film Ödülü’nü yönetmenliğini İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Emre Karapınar’ın yaptığı ‘Hafsa’, Süha Arın Özel Ödülü’nü Yönetmenliğini Kırıkkale Üniversitesi Kırıkkale Meslek Yüksek Okulu’ndan Can Akbulut ve Harun Çavuş’un yaptığı ‘Çekçek’, Jüri Özel Ödülü’nü Yönetmenliğini Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gökhan Öcal’ın yaptığı ‘İstanbul’un Sesi’ ve St. Petersburg Üniversitesi Sinema ve Görsel Sanatlar Fakültesi’nden Kirsten Gaynet’in ‘Live, Soldier, Live’ ve KISA-CA Film Atölyesi Özel Ödülü’nü Yönetmenliğini Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Nursena Şimşek’in yaptığı ‘Çalışkan’ isimli film aldı.
Deneysel Kategorisinde 17 film ön elemeden geçerek jüri değerlendirmesiyle ödüle layık görüldü. En İyi Deneysel Film Ödülü’nü Yönetmenliğini Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Ezgi Büşra Çınar’ın yaptığı ‘Enkaz’, Prof. Dr. Alim Şerif Onaran Özel Ödülü’nü yönetmenliğini Dhaka Üniversitesi’nden Ahmed Salekin’nin yaptığı ‘Zemin’ ve Jüri Özel Ödülü’nü ise Yönetmenliğini Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Yasin Sağlam’ın yaptığı ‘Denge’ isimli film aldı.
Animasyon Kategorisinde ise En İyi Animasyon Film Ödülü’nü Yönetmenliğini Yaşar Üniversitesi’nden Burak Varlık’ın yaptığı ‘Habitatsız’, Jüri Teşvik Ödülü’nü de Yönetmenliğini Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Koray Söğüt’ün yaptığı ‘Meşin Yuvarlak’ ve Erim Gözen Özel Ödülü’nü ise Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Osman Çubukçu ve Önder Menken’in ‘Kök’ isimli film aldı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA