• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Genç yıldız Türkiyeyi seçti
06 Şubat 2015 Cuma 09:49

Genç yıldız Türkiye'yi seçti

Galatasaray'ın büyük beklenti içinde olduğu golcü Sinan Gümüş, Türkiye'de karar kıldı.

Almanya U20 Milli Takımı formasını giyen ve Alman pasaportu taşıyan sarı-kırmızılı oyuncu, Türkiye'den gelen teklife "Hayır" demedi, ay-yıldızlı formayı giyeceğini açıkladı. Sinan Gümüş, önümüzdeki günlerde AB'yi bırakarak, Türk vatandaşı olacak.

Galatasaray'ın parlayan yıldızı Sinan Gümüş'ün tercihi Türkiye oldu. Sezon başında Bundesliga ekibi Stutgart'ın ikinci takımından Galatasaray'a transfer olan ve Cim Bom'un U21 takımında sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken futbolcu, ay-yıldızlı formada karar kıldı.

Daha önce Almanya U20 Milli Takımı formasını 3 kez giyip, 1 gol atan Türk asıllı Alman futbolcu, gurbetçi futbolcuların yerli statüsünde oynayabilmek için edindikleri mavi kartla Galatasaray forması giyiyor. Sinan'ı Türkiye'ye kazandırmak için girişimlere başlayan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve ekibi, ilk planda genç yıldıza U21 forması giydirmek için davette bulundu.

U21 Teknik Direktörü Abdullah Ercan'ın arayıp görüştüğü Sinan'ın, pasaport sorunun çözüme kavuşmasını beklediği, kesinlikle Türkiye'de oynamak istediği belirtildi. Almanya'da daha önce çıkan yasayla gurbetçiler çifte pasaporta sahip olamıyor. Burada bir tercih yapmak zorunda olan gurbetçiler, ya Türkiye'yi ya da Avrupa Birliği (AB) vatandaşlığını seçmek zorunda...

Daha önce Türk pasaportu bulunan ama yasadan sonra TC vatandaşlığını bırakıp Almanya'yı seçen Sinan, Türk Milli Takımı'nda yer alabilmek için yeniden vatandaşlığa geçmesi gerekiyor.

'İdolü Robben'

Son olarak menajeri olduğu Sinan Kurt'u Bayern Münih'e veren Sinan Gümüş'ün Menajeri Ersin Akan ise genç yeteneğin Galatasaray'a gelmeden önce Almanya ve Hollanda'dan önemli teklifler aldığını söyledi. Akan, Galatasaray'ın bonservis ödemeden bu transferi gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, "Stutgart da sözleşme önerdi. Ancak Sinan iyi bir Galatasaraylı olduğu için hayalini gerçekleştirmek istedi. Çok profesyonel hareket etmedi" dedi.

Akan, Sinan'ın oyuncu olarak idolünün ise Bayern Münih'in Hollandalı futbolcu Robben olduğunu da dile getirdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA