• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Genç MÜSİAD’da Tecrübe Paylaşımı programı
24 Ekim 2017 Salı 11:41

Genç MÜSİAD’da Tecrübe Paylaşımı programı

Genç Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi tarafından düzenlenen Tecrübe Paylaşımı programına MÜSİAD Konya Şubesi 6. Dönem Başkanı Dr. Lütfi Şimşek konuk oldu.

MÜSİAD Konya Şubesi Brifing salonunda gerçekleştirilen programda konuşan MÜSİAD Konya Şubesi 6. Dönem Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, gençlerle iş hayatındaki tecrübelerini paylaştı.

1991 yılında Kahramanmaraş Çağlayancerit Düzbağ kasabasında mecburi hizmetini yaptığını belirten Şimşek, "Selçuk Üniversitesi Fizyoloji bölümündeki doktora çalışmaları ile birlikte Konya Numune Hastanesinde çalışmaya başladım. 1994 yılında bir grup arkadaşımla Konya'nın ilk poliklinik ve tıp merkezini, 1998 yılında da ilk özel hastanesini kurarak iş hayatını orada sürdürdüm. 2000 yılında üyesi olduğum MÜSİAD Konya Şubesi'nde kısa zamanda yönetim kurulu üyeliği ve yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevlerinde bulundum. 3. dönem başkanımız Ziya Özboyacı, 4. dönem başkanımız Selçuk Öztürk ve 5. dönem başkanımız Aslan Korkmaz ile birlikte 12 yıl boyunca başkan yardımcılığı görevini yürüttüm. 2013 yılında gerçekleştirilen genel kurulda şube başkanlığına seçildim. MÜSİAD Konya gibi bir kuruma başkanlık yapmak, üyelere ve bu şehre hizmet etmek benim için büyük bir şereftir. MÜSİAD Konya, Türkiye'nin ve dünyanın en büyük şubesidir. Görev sürem boyunca hayatımın en güzel ve en verimli dönemlerini geçirdim. Bu kurumlar sahip çıkılması gereken kurumlardır. MÜSİAD'ı MÜSİAD yapan "Ben MÜSİAD'a ne katkı sağlayabilirim?" sorusudur. Görev sürem boyunca MÜSİAD Konya'ya ve şehrimize ne gibi bir katkıda bulunabiliriz arayışında oldum ve yönetim kurulu üyelerimle birlikte çalışmalarımızı bu yönde yaptık. Başkanlık dönemimde Türkiye'nin ve Konya'nın dışa açılımını tetiklediğimize inanıyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'ın yönlendirmesiyle Afrika pazarına ayrı bir önem verdik. Afrikalı kardeşlerimizle kol kola girerek onlara yol arkadaşlığı yapmaya çalışıyoruz. Genel Kurulumuzda 32 Afrika ülkesinin büyükelçisini ağırladık. Benim için onurlu, keyifli ve bir o kadarda duygusal bir devir teslim oldu. Siz gençlerde Afrika'yı önemseyin ve kendinize hedef ülkeler belirleyin" dedi.

"Ümmete hizmet, nafile ibadetten evladır" diyen Dr. Lütfi Şimşek, "İnsanlığa hizmet ettikçe Cenab-ı Hak sizlere ummadığınız, beklemediğiniz nimetler verecektir. Sadece kendiniz için yaşamayın, sorumlu olduğunuz bir coğrafya var, dünyanın geri kalanının bizden beklentileri var. İnsanlığa sırtınızı çevirmeyin. İnsanlığa faydalı birer birey olun" diye konuştu.

Programın sonunda MÜSİAD Konya Şubesi Gençlik Kurulu Başkanı Kadir Başaran, MÜSİAD Konya Şubesi 6. Dönem Başkanı Dr. Lütfi Şimşek'e günün anısına hediye takdim etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA