• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Genç MÜSİADda görev değişimi
11 Ocak 2010 Pazartesi 11:08

Genç MÜSİAD'da görev değişimi

MÜSİAD Gençlik Kurulu (Genç MÜSİAD) Konya şubesi 5. genişletilmiş istişare toplantısı ile yeni başkan seçildi

MÜSİAD Gençlik Kurulu (Genç MÜSİAD) Konya şubesi 5. genişletilmiş istişare toplantısı, MÜSİAD Konya şubesi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

 

Açılış konuşmasını yapan Genç MÜSAİD Konya şube başkanı Mustafa Kozan;Burada sizlerle bir bayrak değişimine şahit olacağım için oldukça heyecanlıyım” diyerek şunları kaydetti; 2009 yılında yaşanan ekonomik bir takım sıkıntıların ülkemizde sosyal bir travmaya dönüşmemesi, aksine aklıselim bir şekilde bu badirenin atlatılıyor olması bize şunu özetlemektedir. Ülkemizin girişimcilerini, genç girişimcilerini vatanına olan sevdalarını, katma değer üretme inançlarını, bir insan kazanmanın bütün insanlığın kurtuluşu ve kaybetmenin de bütün insanlığın kaybedilmesi olarak görmelerini ve bu inanç doğrultusunda gayret göstermelerini hiçbir şey yıldıramayacaktır.”

 

MÜSİAD Konya şube başkanı Aslan Korkmaz ise, genç girişimciliğin altın anahtarı hakkında gençlere şu öğütte bulundu. “Yaşlanan bir Avrupa nüfusuna karşın, yarısını genç neslin oluşturduğu bir ülke olan Türkiye’de, Türk gencinin nicelikteki üstünlüğünü, niteliksel anlamda da bir üstünlüğe çevirmesi gerekmektedir. Bu nedenle ileride hangi işi yapma arzusundaysanız, o işe yoğunlaşmalı, o işi ciddi bir şekilde araştırmalısınız. Genç girişimcinin en önemli vasıflarından biri bu olmalıdır.”

 

Konuşmalardan sonra programa geçildi ve program ilk olarak 2009 yılı faaliyet raporunun okunması ile başladı. Faaliyet raporundan sonra ise 2009 yılında kayıt olan yeni üyelere rozetleri, yaş haddinden dolayı üyelikten ayrılanlara ise hediyeleri protokol tarafından takdim edildi. Görev değişikliği ile yönetim kurulun üyeliğinden ayrılan 7 üyeye ise hediyeleri takdim edilirken, duygu dolu anlar yaşandı. Ardından 20 kişiye yükseltilen Genç MÜSİAD yeni yönetim kurulu üyeleri takdim edildi.

 

Coşkunun yoğun olduğu bu bölümde ise Genç MÜSİAD’ın yeni başkanı Yakup Barınlı kürsüye gelerek 2010 hedefleri ve teşekkür konuşmasını yaptı. Konuşmasında yükselen başarı çıtasını daha da yukarı taşıyacağını belirten Barınlı şunları söyledi; “Genç MÜSİAD Konya şubesinin özverili çalışmaları, geçtiğimiz dönemlerde çok güzel meyveler vererek, yapılan son 6 genel değerlendirme toplantısında dört kez birinci şube, iki kez de ikinci şube olarak “başarının tesadüf olmadığı” gerçeğini kanıtlamıştır. Bu sadece bizim başarımız değil, aynı zamanda bizleri hiçbir programımızda yalnız bırakmayan üyelerimiz, yönetim kurulumuz ve tabii ki desteklerini esirgemeyen MÜSİAD Konya şube başkanımız ve yönetim kurulu üyelerinin başarısıdır. Yeni dönemimizde ise bu başarı çıtasını daha da yukarı taşımak amacıyla, var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Genç MÜSİAD Konya şubesi, güçlü kadrosu ile Konya için çalışan, geleceğe güvenle bakan gençlik olma yolunda hızlı ve emin adımlarla yürümeye devam edecektir.”

 

Programda 3.dönem Genç MÜSİAD başkanı ve TOBB İstanbul genç girişimcilik kurulu başkan yardımcısı Seyit Mahmut Nebati, “STK'lar - İş Dünyası ve Genç Girişimcilik” konulu bir sunum yaparken, Uludağ Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay ise “Mâli Krize Kur’ân-ı Kerim’den Çözümler” konulu bir seminer verdi.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA