• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GENÇ KOMEKte ödüller sahiplerini buldu
16 Ağustos 2017 Çarşamba 11:25

GENÇ KOMEK'te ödüller sahiplerini buldu

17 bin öğrencinin katılımı ile 25 ilçede gerçekleştirilen Genç KOMEK Yaz Okulu’nda çeşitli branşlarda düzenlenen yarışmaların ödül töreni yapıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 17 bin öğrencinin katılımı ile 25 ilçede gerçekleştirilen Genç KOMEK Yaz Okulu’nda çeşitli branşlarda düzenlenen yarışmaların ödül töreni yapıldı. Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ödül törenine Konya Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ahmet Köseoğlu ve öğrenciler katıldı.


3 YILDA 67 BİNE ULAŞTI

Konya Büyükşehir Belediyesi Genç KOMEK Yaz Okulu 3 yılda şehir merkezi ve ilçelerinde bulunan 8-16 yaş arası öğrencilere hizmet veriyor. Bu yıl da 25 ilçede ve 71 binada hizmet veren Genç KOMEK Yaz Okulu’na 17 bin öğrenci devam ediyor. 3 yılda Yaz Okulu’nda eğitim alan öğrenci sayısı 67 bine ulaştı.  Dinimiz ve Değerlerimiz başlığı altında Elif-Ba, Kur’an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler, Siyer-i Nebi, Adab-ı Muaşeret; Spor başlığı altında Yüzme, Basketbol, Futbol, voleybol, Yakan Top, Zekâ Oyunları, Masa Tenisi ve Okçuluk;  Sanat başlığı altında ise Seramik, Takı, Ahşap Boyama, Keçe, Mis Sabun, Basit Dikiş Teknikleri, Ebru, Pratik Mutfak, Resim, Müzik ve Drama dersleri bulunuyor.


“Konyalılar olarak bayrağımıza, inancımıza, ezanımıza, tarihimize sahip çıkmak en başta gelen vazifemizdir” diyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Salonda oluşturduğunuz coşku geleceğimize umutla bakmamıza vesile oluyor. Devletimize hizmet edemeyeceksek bu ulaştığımız mevkilerin hiçbir önemi olmaz. Hedefimiz Türkiye’yi dünyada lider ülke yapmak. Bunlarda sizlerle mümkün olacak. KOMEK Yaz Okulu çalışmamızda bunlardan birisidir. KOMEK’te 7’den 70’e 500 binden fazla kişiye meslek edinmesi için gayret gösterdik.  Genç KOMEK Yaz Okulu 3 yıldır devam eden ve 4.yıla başlayan bir faaliyetimiz Elif-Ba, Kur’an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler, Siyer-i Nebi değerler eğitimi verilmektedir. Verilen bütün dersler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından organize edilmiştir” diye konuştu.


KOMEK 100 YILIN PROJESİ

Törende konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, “KOMEK artık Konya’da değil Türkiye’de hatta dünyada marka oldu desek abartmış olmayız. Çünkü KOMEK’in Saraybosna ve Üsküp ve başka şehirlerdeki şubelerini de biliyoruz. Bizzat gittim ve çalışmalarını yerinde gördüm. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Eğer bir yılınızı hesaplıyorsanız sebze yetiştirin. On yılınızı hesaplıyorsanız meyve yetiştirin ama yüz yılınızı hesaplıyorsanız insan yetiştirin. Bu da 100 yılın insan yetiştirme projesi” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri Başkan Akyürek ve Ahmet Sorgun tarafından verildi.

KOMEK TAKDİRİ HAK EDİYOR

Konya Valisi Yakup Canbolat ise, KOMEK’in yaz tatillerinde spor, kültür ve sanat gibi sosyal aktivitelerle geleceğin teminatı olan çocuklara çok önemli hizmetler sunduğuna dikkat çekerek, “Gençlerin ihmal edilmesi ileride kapanması zor yaraları da beraberinde getirmektedir. Yaptığı güzel çalışmalarla takdir edilmeyi hak eden KOMEK, toplumumuzun refah seviyesi ve yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla her yaş ve eğitim düzeyindeki vatandaşlarımıza iş ve yaşam becerileri kazandırmayı da kendine misyon edinmiş ve bu doğrultuda faaliyetlerini sürekli geliştirmektedir. Bu kursa katılan ve başarılarını ortaya koyan tüm gençlerimizi gönülden tebrik ediyorum. Hayatta her zaman emin adımlarla yürümelerini, vatana, millete faydalı birer fert olmalarını temenni ediyorum” diye konuştu.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA