• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Genç kız idamdan kurtarmak için evlenmek istiyor
11 Nisan 2016 Pazartesi 10:29

Genç kız idamdan kurtarmak için evlenmek istiyor

İran'da bir genç kızın, idam cezasına çarptırılan mahkumla evlenmek için Tahran Ceza Mahkemesi'ne başvuruda bulunduğu bildirildi.

İran'da bir genç kızın, idam cezasına çarptırılan mahkumla evlenmek için Tahran Ceza Mahkemesi'nebaşvuruda bulunduğu bildirildi.

İran'da Yargı Erki'ne bağlı Mizan Haber Ajansı'na göre, ismi açıklanmayan genç kızın idam mahkumunu çarptırıldığı cezadan kurtarabilmek için evlenme başvurusunda bulundu.

Konuyla ilgili konuşan genç kız, "Erkek kardeşim Tahran civarındaki hapishanelerden birinde yatıyor. Koğuşunda 2009 yılında yeğenini öldürmüş bir genç (Hasan) var. Hasan'ın eniştesi davacı oldu. Mahkeme idam cezası verdi ve Yüksek Mahkeme de cezayı onadı." ifadelerini kullandı.

Genç kız sözlerine şunları ekledi:

"O, bir çift ayakkabı için istem dışı bir cinayet işledi. Şimdi çok pişman. Hakkında verilen idam kararını takip edecek ve maktulun yakınlarını cezadan vazgeçirmeye çabalayacak bir yakını bulunmuyor. Onun bu durumunu duyunca Hasan'ın dava dosyasını takip ve maktulun yakınlarını idam cezasından vazgeçirebilmek için onunla evlenmeye karar verdim."

Haberde, genç kızın dilekçesi üzerine Ceza İşleri Mahkemesi Hakim Vekili'nin talebin incelenmesine karar verdiği kaydedildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA