• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Genç kız diri diri gömülerek öldürüldü
29 Mart 2011 Salı 17:10

Genç kız diri diri gömülerek öldürüldü

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, evlerinin bahçesindeki kümeste cesedi toprağa gömülü halde bulunan Medine Memi'yi öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan babası ve dedesinin yargılanmasına devam edildi.
Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, evlerinin bahçesindeki kümeste cesedi toprağa gömülü halde bulunan Medine Memi'yi öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan babası ve dedesinin yargılanmasına devam edildi.
     Adıyaman Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Medine Memi'nin tutuklu dedesi Fethi ve babası Ayhan Memi ile avukatları, anne İmmihan Memi ve avukatları katıldı.
     Duruşmada dede Fethi ve baba Ayhan Memi, suçlamaları yine kabul etmedi.
     Mahkeme heyeti, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığından gelen ve CD ortamında olan telefon konuşmalarının çözümlenerek mahkemeye gönderilmesine ve duruşmanın 26 Mayıs'a ertelenmesine karar verildi.
    
     -FARKLI TANIKLAR, YENİ KEŞİF-
    
     Medine ve İmmihan Memi'nin avukatı Ferhan Arslan ise duruşma sonrasında yaptığı açıklamada, duruşmada baba ve dedenin yine suçlamaları kabul etmediğini ifade etti.
     Geçen duruşmada babanın Menzil'de olduğuna dair o tarihteki telefon konuşmalarının Türk Telekomünikasyon İletişim Başkanlığından istendiğini dile getiren Arslan, şöyle konuştu:
     ''Onlar geldi ancak CD ortamında olduğu için mahkeme bir sonraki duruşmaya kadar seslerin çözümlenmesi ve farklı birkaç telefon görüşmesinin tespiti için talepte bulundu. Bu ses kayıtları çözüldüğünde olayların daha da netleşeceğini düşünüyoruz. 5. duruşmada farklı tanıkların dinlenmesi söz konusu. Belki ondan sonra yeni bir keşif istenebilir. Ancak Medine'nin annesi diğer 9 çocuğunun kendisine verilmesini istiyor. Bu konuda bizler de elimizden geleni yapıyoruz ve kamuoyunun bu konuda anne İmmihan Memi'ye destek olmasını bekliyoruz.''
    
     -''KENDİNİ ÖLDÜR DEDİLER''-
    
     Medine Memi'nin annesi İmmihan Memi ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşadıklarını kimsenin anlamak istemediğini söyledi.
     Suçluların cezalandırılmasını istediğini ağlayarak anlatan İmmihan Memi, şöyle konuştu:
     ''Ben artık o sakallı dedeye mahkemenin ömür boyu ceza vermesini istiyorum. Başka bir isteğim yok. O bana yaptıklarının cezasını çeksin yeter. Ben suçsuzum, Medine ne yapmış ki. Medine küçücük bir kızdır, canlı canlı toprağa gömdü, niçin yaptı bunu? Şimdi de ben çekiyorum. Öbür çocuklarım da bende değil, ninelerinin yanında. Onları da göremiyorum. Onları da bana vermiyorlar. Ben istiyorum ki bu kadar ifadeye ne gerek var, cezasını versinler, çeksin gitsin. Ben bunu istiyorum. Bundan sonra artık mahkemeye de gelmem çünkü yapamıyorum. Mahkemeye gelecek param bile yok, kimseden bir yardım alamıyorum. Medine'ye kaç kez 'kendini öldür' dediler ama o 'ben neden kendimi öldüreyim' dedi. 'Çok istiyorsanız siz öldürün' dedi ve sonunda kızımı diri diri gömdüler. Hesabını versinler ve cezalarını çeksinler.''
    
     -OLAY-
    
     Kahta ilçesinde, 3 Aralık 2009'da 40 gün kendisinden haber alınamadığı belirtilen Medine Memi'nin cesedi, ihbar üzerine Hürriyet Mahallesi Sağlık Caddesi'nde, Ayhan Memi'ye ait evin bahçesindeki kümeste açılan iki metre derinlikteki çukurda bulunmuş, oturur vaziyette bulunduğu belirtilen ceset, otopsi yapılmak üzere Malatya Adli Tıp Merkezine gönderilmişti.
     Olayla ilgili baba Ayhan Memi, dede Fethi Memi ve anne İmmihan Memi gözaltına alınmış, daha sonra tutuklanan dede Fethi ile baba Ayhan Memi hakkında, Adıyaman Ağır Ceza Mahkemesinde, ''canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten adam öldürmek'' suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.
     Medine Memi'nin cesedine, Malatya Adli Tıp Kurumundaki otopsinin ardından İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde mikroskobik inceleme yapılmış, inceleme sonucunda genç kızın elleri bağlı ve canlı gömüldüğü belirlenmişti.
     Adli Tıp yetkililerinin yazdıkları raporda, mide ve ciğerlerinde toprak olduğu belirlenen genç kızın kanında ilaç veya uyuşturucuya rastlanmamış, vücudunda ciddi darp da olmadığı belirtilen genç kızın, gömüldüğü zaman hayatta ve bilincinin açık olduğunun anlaşıldığı belirtilmişti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA