• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gelirlerimiz de yüzde 75 - 80 artacak
20 Aralık 2012 Perşembe 15:50

'Gelirlerimiz de yüzde 75 - 80 artacak'

Konyanın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, 2014 yılı mahalli seçimleriyle birlikte Meram Belediyesi'nin mahallesi haline gelecek 6 beldenin belediye başkanları ve 22 köyün...
Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, 2014 yılı mahalli seçimleriyle birlikte Meram Belediyesi'nin mahallesi haline gelecek 6 beldenin belediye başkanları ve 22 köyün muhtarlarıyla bir araya geldi.
Augustus Otel'de yapılan toplantıya Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Meram'ın belde belediye başkanları, başkan yardımcıları, daire müdürleri ve Meram ilçesindeki köy muhtarları katıldı. Başkan Kalaycı, "2014'te yapılacak seçimler sonrası belediyesi ve köyü kapanıp belediyemizin hizmet sınırlarına girecek olan yerlerle ilgili olarak bu toplantıyı düzenledik. Yeni Büyükşehir Belediye Yasası, mevcutta hizmetin gitmesinde zorluklar yaşayan yerlere büyük kolaylıklar getiriyor. Belediyemizin hizmet alanı 74 milyon metrekareden 194 milyon metrekareye çıkıyor. Yükümlülüklerimiz artmakla birlikte gelirlerimiz de yüzde 75 - 80 artacak. Yeni bağlanacak mahallelere daha fazla hizmet gitmesi maksadıyla yasa kapsamında belirli maddeler de konuldu. Bu konuda en önemli maddelerden biri belediyenin yatırım bütçesinin yüzde 10'unun 10 yıl süreyle yeni bağlanacak yerlere yatırım olarak aktarılması. Yasal süreçte yeni bağlanacak yerlerle ilgili yapılacak hususları değerlendirmek maksadıyla bu toplantıyı yapıyoruz. 2014 yılındaki mahalli seçimlerle yürürlüğe girecek bu yasayı sıkıntısız bir şekilde ilçemizde uygulayabilmek için belde belediyelerimiz ve köy muhtarlıklarından istenilen belgelerin 1 ay içinde belediyemize ulaştırılması gerekiyor" dedi.
Meram Belediyesi Hukuk İşleri Müdürü Av. Süleyman Çetmili, Yeni Büyükşehir Yasası ile ilgili olarak bir sunum yaptı. Daha sonra belde belediye başkanları birer konuşma yaparak yeni yasa ile beldelerine çok daha güzel hizmetlerin yapılacağına inandıklarını ifade ettiler. Başkan Serdar Kalaycı, belediyeye 2014 yılında bağlanacak olan Meram'ın 22 köyüne önümüzdeki yıl içerisinde 22 park yapma sözü verdi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA