• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Geleneksel el sanatları yaşatılıyor
22 Temmuz 2012 Pazar 14:00

'Geleneksel el sanatları yaşatılıyor'

Ramazan ayı boyunca geleneksel el sanatlarının uygulamalı olarak sergileneceği Ramazan Sokağı Kültürparkta açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 20 sanatın yer aldığı serginin...

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültürpark’ta yapılan Geleneksel El Sanatları Sergisi Ramazan Sokağı açıldı.

Ramazan ayı boyunca geleneksel el sanatları uygulaması ve sergisinin yapılacağı Ramazan Sokağı’nın açılışını AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez ile birlikte yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın Ramazan’ı coşkuyla yaşadığını belirterek, yapılan gayretlerin amacının halkı daha huzurlu ve iz bırakan Ramazan akşamlarıyla buluşturmak olduğunu söyledi.

GELENEKSEL EL SANATLARI YAŞATILIYOR

Açılışı yapılan Ramazan Sokağı’nın Konya evleri tipinde, Selçuklu geleneğini yaşatan tarzda düzenlendiğini vurgulayan Başkan Akyürek, “Burada geleneksel el sanatlarını sergileyerek vatandaşlarımızla buluşturacağız. Sokakta 20 el sanatı yer alıyor. Bu çalışmalar, geleneğimizin yaşatılmasına katkı yapacaktır. Tüm hemşehrilerimizi bu güzellikleri, bu coşkuyu görmeye davet ediyorum” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez de, Ramazan Sokağı’nın hayırlı olmasını dileyerek, serginin unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarının yaşatılması açısından önem taşıdığın vurguladı.

Açılışın ardından AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen Ramazan Sokağı’nı gezerek, geleneksel el sanatları uygulamalarını incelediler.

Kültürpark’ta açılan “Geleneksel El Sanatları Sergisi Ramazan Sokağı” her akşam saat 21.00’dan itibaren Ramazan ayı boyunca açık kalacak.

KÜLTÜRPARK’TA RAHMET AKŞAMLARI

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültürpark’ta düzenlenen Rahmet Akşamları’na Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu konuk oldu.

Müslümanların özlemle beklediği Ramazan ayının şifasını da beraberinde getirdiğini dile getiren Saraçoğlu, oruç tutarken bazı kurallara uymak gerektiğini hatırlattı. Beslenmenin önemli bir konu olduğunu vurgulayan Saraçoğlu, “Ramazan ayında mümkün olduğu kadar kızartmalardan uzak durun. Vücuttan su atan kahve ve siyah çaydan uzak durun. Beyaz ekmeği ne kadar çok tüketirseniz o kadar çok acıkırsınız. Ne kadar çok tatlı tüketirseniz gün içinde o kadar baş ağrısı çekersiniz” diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA