• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Geleceğin öğretmenlerine organ bağışı anlatıldı
23 Aralık 2010 Perşembe 16:21

Geleceğin öğretmenlerine organ bağışı anlatıldı

Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi'nde düzenlenen panelde, öğrenciler organ bağışı konusunda bilgilendirildi
Organ bağışı ve nakli konusunda bilgi verilmesi amacıyla Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen panelde, öğretmen adaylarına organ nakli ve bağışı anlatıldı.

Panele, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Uz. Dr. Pelin Taşdemir, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hacı Sulak, Fen Bilgisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Afyon, Sosyal Bilgiler Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yusuf Küçükdağ, Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday ve öğretim üyelerinin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Organ naklinin geçmişi hakkında bilgi veren Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu, "Türkiye ortalamasına göre milyonda 3,5-4 olan organ bağışı Konya'da milyonda birdi. Ama son 3-4 yılda biz 10-12 kadavra bulabiliyoruz. Bu bizim için sevindirici tabii. Bu şekilde panellerin, kongrelerin düzenlenmesi, müftümüzün açıklamaları organ bağışı konusunda çok etkili oldu. Türkiye çapında baktığımızda Konya'nın bu derece başarılı olması oldukça memnuniyet verici olarak görüyorum" dedi.

İl Müftüsü Şükrü Özbuğday da, "Aşağı yukarı bugünkü organ nakli ve bağışı konusunda mevcut olan, yürürlükte olan mevzuat ile kanun ve yönetmelikler ile dinimizin ortaya koyduğu prensipler örtüşmektedir. Aralarında herhangi bir tezat herhangi bir çelişki söz konusu değildir. Bu bakımdan gerek organ naklinde dinimiz açısından bir engel söz konusu değildir" dedi.

Yapılan panel öğrencilerin konuşmacılara takdim ettiği çiçeğin ardından sona erdi. 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA