• Konya8 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Geleceğin neferleri KTO Karatay’da yetişiyor
18 Eylül 2018 Salı 18:15

Geleceğin neferleri KTO Karatay’da yetişiyor

Üniversite eğitimine başlayacak öğrencilerin kayıt heyecanının ardından Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi yeni öğrencilerini karşılamaya hazırlanıyor.
“İş Hayatına Açılan Kapı” felsefesiyle yola çıkan ve kuruluşu 1251 yılına dayanan, bilim ve kültür tarihimizin simgesi Karatay Medresesinin günümüzdeki ruhu KTO Karatay Üniversitesi, yeni akademik yılda da yoluna emin adımlarla devam ediyor.
 
Geleceğin neferlerinin yetiştiricisi ilkesiyle eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren KTO Karatay Üniversitesi tüm insanlığa fayda sağlayan, uluslararası arenada hem teoride hem de uygulamada güçlü, bilimsel ve sanatsal etkinlikleri ile adından söz ettiren, yerli ve yabancı tüm akademik dünya ile iş birliği sağlayan, vizyon sahibi bir üniversite olarak bölgesine ve ülkesine ışık saçan üniversiteler arasında yer alıyor.
 
6 fakülte, 3 enstitü, 2 meslek yüksekokul, 2 yüksekokulu ve modern kampüs alanıyla KTO Karatay Üniversitesi, hâlihazırda Türkiye’nin en başarılı üniversiteleri arasında bölge ve Türkiye’de adından söz ettiriyor.
 
Sanayi ve Ticaret Dünyasıyla İç İçe Eğitim
 
Konya Ticaret Odasının üniversitesi KTO Karatay Üniversitesi, öğrencilerini sanayi ve ticaretle buluşturmaya çeşitli projelerle devam ederken bünyesinde bulundurduğu Kariyer Merkezi ile öğrencilerine 20 bini aşkın üyeye sahip Konya Ticaret Odası üyesi iş yerlerinde iş ve staj imkânı sunuyor. Sektör Danışmanlığı projesi ile de öğrenciler, dört sene boyunca kendilerine atanmış sektör danışmanları vasıtasıyla işin inceliklerini öğrenme, teorinin yanına pratiği de dâhil etme, böylece iş dünyasının aradığı niteliğe ulaşarak iş dünyasının ihtiyacını bilen ve çözüm üreten bireyler olarak mezun oluyor.
 
Bursların Üniversitesi
 
Merkezinde daima öğrenci bulunan ve kıstası başarı olan KTO Karatay Üniversitesi, sağlanan burslarla da tam bir vakıf üniversitesi olarak öğrencilerine her türlü imkânı sunuyor. Başarının daima ödüllendirildiği KTO Karatay Üniversitesi, öğrencilerine “Üniversiteye Giriş Yüksek Başarı Bursu” veriyor. Akademik yıl boyunca ilk 10 binden üniversiteye yerleşen öğrenciler sıralamasına göre 3 bin TL’ye varan burslardan yararlanabiliyor. Üniversiteyi 1,2,3 ve 4. sırada tercih ederek kayıt yaptıran öğrencilere yönelik ise yüzde 25, yüzde 20, yüzde 10 ve yüzde 5 oranlarında “Tercih Bursu” sunuluyor. “Ahilik Bursu” adıyla anılan ticaret odası destek bursu ile de protokol sağlanan ticaret odaları, sanayi odaları, ticaret ve sanayi odaları ile ticaret borsaları üyelerine, birinci derece yakınlarına ve eşlerine de yüzde 15 oranında burs imkânı sağlanıyor. Üniversite ayrıca yurt dışı yaz ve kış okulu bursu, dil okulu bursları ile de öğrencilerin yabancı dil alanında kendini en üst düzeyde yetiştirmesine olanak sağlıyor.
 
Türkiye’nin En Çok Burs Veren 8. Üniversitesi
 
Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), Türkiye’deki vakıf yükseköğretim kurumlarına ilişkin yayımlanan "Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2018 Raporu"nda da “Tam Bir Vakıf Üniversitesi” olduğunu kanıtlayarak öğrencilerine 15 farklı burs imkânı sağlayan KTO Karatay Üniversitesi yüzde 17 tam burslu oranı ile Türkiye’nin en çok burs veren 8. üniversitesi olarak dikkat çekiyor.
 
KTO Karataylı Öğrenciler İngilizceyi Yerinde Öğreniyor
 
Akademik başarılarının yanında öğrencilere verdiği değerle de adından söz ettiren KTO Karatay Üniversitesi üniversiteye TYT, YKS sınavları ile yerleşen, ÖSYM başarı sıralaması EA ve SAY puan türlerinden ilk 5.000 başarı sıralaması, SÖZ puan türünden ilk 2.500 başarı sıralaması, DİL puan türünden ilk 100 başarı sıralaması olan öğrencileri, gerekli şartları sağlamaları hâlinde, İngiltere’de dil kursuna gönderiyor. Ücretsiz olarak bu programdan faydalanan öğrenciler yurt dışında üniversite kampüsünde, üniversite eğitmenlerinden yerinde İngilizce öğrenme fırsatına sahip oluyor.
 
A Plus Bir Üniversite
 
Gün geçtikçe akademik, bilimsel, kültürel ve sosyal alanda ulusal ve uluslararası arenada adını duyuran KTO Karatay Üniversitesi, başarılarına bir yenisi daha eklemenin haklı gururunu yaşıyor. Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından yapılan ve Türkiye’deki üniversite öğrencilerinin üniversite deneyimleri hakkında geniş bir bakış açısı sunan "Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’nda" (TÜMA) KTO Karatay Üniversitesi 2 kategoride memnuniyet düzeyi yüksek üniversitelerden biri oldu. Üniversite, “Yerleşkenin ve Yaşamının Doyuruculuğu” ile “Öğrenim Deneyim ve Tatminkârlığı” puanlamasında A Plus üniversiteler içerisinde yer aldı. “Üniversitelerin Öğrenci Memnuniyeti Genel Sıralaması”nda ise KTO Karatay Üniversitesi, 172 üniversite içerisinde 33. oldu. KTO Karatay Üniversitesinin istatistiklerde üst sıralarda yer alması, üniversitenin her şeyden evvel “insana yatırım” felsefesi ile hareket ettiğinin de kanıtı.
 
Son Teknoloji Laboratuvarlar KTO Karatay’da
 
KTO Karatay Üniversitesi, her gün gelişen bilgi teknolojilerine uygun dizayn edilmiş laboratuvarlar eşliğinde, sertifikasyon süreçleri ile desteklenen gelişim programları ve bilgi işlem prosedürlerine sahip bir üniversite olarak eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Geniş laboratuvar imkânları, uygulama alanları, duruşma salonu ile birlikte KTO Karatay Üniversitesi, öğrencilerin en güncel bilgi teknolojilerinden yararlanmasını sağlıyor.  Laboratuvarlarda öğrenci başına düşen ekipman açısından ilk sıralarda yer alan KTO Karatay Üniversitesi, KTO Karataylıların daha iyi öğrenmesi için her şeyi düşünüyor. Teknolojiyi en üst seviyede takip ederek, sistem, yazılım, web, network ve donanım alanlarında her türlü bilgi işlem alt yapısının oluşturulması ve işletilmesi, eğitim, öğretim ve araştırmalara destek sağlanması, üniversitenin ihtiyaç duyacağı diğer bilgi işlem hizmetlerini eksiksiz olarak yerine getiriyor.
 
Çift Diplomayla Mezun Olma İmkânı
 
KTO Karatay Üniversitesi öğrencileri iki diplomayla birden mezun olabiliyor. Birçok bölümde geçerli olan çift anadal fırsatıyla mezuniyet sonrasında iş fırsatlarını çoğaltabiliyor.
 
KTO Karatay Üniversitesi, öğrencilerine makine mühendisliğinden uluslararası ticaret ve lojistiğe, sosyolojiden çocuk gelişimine, mimarlıktan odyolojiye kadar birçok bölümde çift anadal yapma imkânı sunuyor. Ön lisans programları için de çift anadal yapma imkânı bulunan üniversitede, çift  anadal programlarında da öğrencilerin bursu geçerli oluyor.
 
Akıllı Teknolojiler Merkezi
 
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanan, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş-finansmanıyla gerçekleştirilen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında KTO Karatay Üniversitesi, Akıllı Teknolojiler Merkezini de hayata geçiriyor. Türkiye tarım makineleri üretiminin yüzde 65’ini yapan Konya’da bu sektörün teknoloji kullanımını artırmak için KTO Karatay Üniversitesi yüksek bütçeli yatırımla Akıllı Teknolojiler, Tasarım, Geliştirme ve Prototipleme Merkezi kuruyor.
 
Kurulması planlanan “Akıllı Teknolojiler Tasarım Geliştirme ve Prototipleme Merkezi” çerçevesinde, öncelikli olarak Konya’nın tarım makinesi üreticilerinin mevcut ürün portföylerinin bir kısmının akıllı tarım makineleri hâline getirilmesi hedefleniyor.
 
9001: 2015 VE IQNET Belgeli İlk Vakıf Üniversitesi
 
Kurulduğu günden bu yana eğitim ve öğretim kalitesine oldukça önem veren ve öğrenci odaklı çalışmalarını sürdüren KTO Karatay Üniversitesi, kalite anlayışını bir adım öteye taşıdı. Üniversite Türk Standartları Enstitüsü tarafından tüm birimleri ile TSE EN ISO 9001: 2015 ve IQNet belgeli ilk vakıf üniversitesi oldu.
 
Gelenek ve Gelecek Bir Arada
 
KTO Karatay Üniversitesi, Karatay Medresesinden aldığı tarihî güç ve ilhamla yoluna devam ediyor. Bu doğrultuda, Ahilik ve Meslek Ahlakı, Karatay Medresesi ve Medeniyet Tasavvuru gibi dersleri bütün KTO Karataylılar alıyor. Öğrenciler böylece, hangi bölümü okurlarsa okusunlar, kültürel değerlere sahip bireyler olarak yetişiyor.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA