• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gazzeye yeni gemi bu hafta yola çıkıyor
07 Haziran 2010 Pazartesi 09:54

Gazze'ye yeni gemi bu hafta yola çıkıyor

Dünya genelindeki tüm aktivistler İsrail'in Gazze'ye 4 yıldır uyguladığı ambargoyu delmek için yeniden yola çıkıyor. Aktivistler, "İsrail yine saldırsa yolumuzdan dönmeyeceğiz" dedi.
İsrail hükümetinin, Birleşmiş Milletler'in geçen hafta Gazze yardım konvoyuna düzenlenen saldırı hakkında uluslararası soruşturma başlatılması önerisini ret kararı, dünyadaki aktivistleri yeniden harekete geçirdi.


İsrail'in uzlaşmaya yanaşmayan tutumu, iki Lübnanlı örgütün, bir kaç gün içinde göndereceği gemilerle yeniden sınavdan geçecek.

Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü, Beyrut'tan ayrılacak bir gemide 25 Avrupalı aktivist ve 50 gazeteciyi toplamaya çalışıyor. Özgür Filistin Hareketi de benzer bir çaba içerisinde.

Galloway: Karadan ve denizden Gazze'ye gireceğiz

Viva Palestina adlı örgütün kurucusu, eski İngiliz milletvekili George Galloway de Eylül ayında Gazze ablukasını kırmak amacıyla, biri karayoluyla Mısır üzerinden diğeri de denizden olmak üzere aynı anda iki konvoyun yola çıkacağını ilan etti.

İHH'ya dünya genelinden destek

Türkiye ve dünya genelinde devlet adamlarından siyasetçilere, iş adamlarından Sivil Toplum Örgütlerine İnsani Yardım Vakfı İHH'ya destek yağmaya devam ediyor.

Türkiye başta olmak üzere dünyanın her yerinden hem taziye hem de tebrik mesajları aldıklarını belirten İHH yetkilileri, İslam dünyasının yanı sıra batıdan da yeni gemi alımı ve insani yardım için binlerce insanın başvurduğunu belirtti.

Arap dünyasından tanınmış birkaç iş adamının onlarca gemi almak için hazır olduklarını açıkladıklarını vurgulayan İHH yetkilileri, bu iş adamlarının aynı zamanda gemiyle de gelmek istediklerini beyan ettiklerini bildirdi.

Milyonlar Gazze'ye gitmek için adını yazdırıyor

Endonezya, Maleyza, Pakistan, Hindistan ve Afrika'da milyonlarca kişi Gazze'ye insnai yardım götürecek yeni gemide yer almak için adını yazdırıyor.

Endonezya'da 2 milyon kişi Gazze'ye gitmek için adını yazdırdığı bildirildi. İHH yetkilileri, günlerdir bu konuda eşi benzeri görülmemiş bir şekilde telefonlar ve fakslar aldıklarını açıkladı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA