• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gazzedeki okullarda Türkçe dersi hazırlığı
21 Mayıs 2012 Pazartesi 13:31

Gazze'deki okullarda Türkçe dersi hazırlığı

Gazze Eğitim Bakanı Yardımcısı Enver el-Bravni: "Gelecek yıl Türkçe'yi tüm okullarda ikinci dil olarak okutma olanağımız altyapı eksikliğimizden dolayı imkansız, ama buna en azından bir okulda semboli
Gazze Eğitim Bakanı Yardımcısı Enver el-Bravni: "Gelecek yıl Türkçe'yi tüm okullarda ikinci dil olarak okutma olanağımız altyapı eksikliğimizden dolayı imkansız, ama buna en azından bir okulda sembolik olsa da başlayacağız"
 
Gazze'de Eğitim Bakanı Yardımcısı Enver el-Bravni, gelecek yıl Türkçe'yi tüm okullarda ikinci dil olarak okutma olanaklarının altyapı eksikliğinden dolayı imkansız olduğunu, ancak buna bir okulda sembolik de olsa başlayacaklarını söyledi.
 
Gazze'de  açıklamada bulunan Eğitim Bakanı Yardımcısı Bravni, Türkçe dil eğitimini orta öğretimde 340 okulda vermek istediklerini, ancak bunu yapacak ne altyapının ve ne de insan kaynağının ellerinde olmasından dolayı bunu gelecek yıl içinde ya da çok kısa bir zaman zarfında başarma imkanlarının olmadığını belirtti.
 
Bu konudaki kararlılıklarının göstergesi olarak pilot bir okulda birkaç sınıfta, en azından gelecek yıl bunu başlatma konusunda kararlı olduklarını söyleyen Bakan Yardımcısı Bravni, "Gazze'de herkesin Türkiye'de okumak, Türkçe öğrenmek istediğini, ancak bunu pratikte sağlamak çok kolay olmadığı için okullarımızda Türk halkına olan sevgimizi ve şükranlarımızı sunmak için bu yönde bir karar aldık" dedi. Bravni, bu yönde Türkiye'den yardım beklediklerini de sözlerine ekledi.
 
Gazze'de orta öğretimde 340 okulda eğitim veriliyor. Türkçe bilen Filistinliler, genelde Türklerle yaptıkları evlilik ya da Türkiye'de üniversite eğitimi sırasında Türkçe'yi öğrenenlerden oluşuyor. Açılan bazı sivil toplum kuruluşlarına ait kurslarda da Türkçe eğitimi veriliyor.  Taner Aydın / Kudüs / AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA