• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gazzede Hürriyet Günü oldu
02 Haziran 2010 Çarşamba 00:34

Gazze'de 'Hürriyet Günü' oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayan Gazze'deki Hamas hükümetinin lideri İsmail Haniye,
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayan Gazze'deki Hamas hükümetinin lideri İsmail Haniye, İskenderun'daki terör saldırısı ve Gazze'ye yardım götüren gemilere yapılan saldırıdan dolayı taziyelerini iletti.
Edinilen bilgiye göre, Haniye bugün saat 20.30'da Başbakan Erdoğan'ı telefonla aradı.

Görüşmede, saldırıda hayatını kaybeden Türklerin, aynı zamanda Kudüs'ün, Filistin'in ve Gazze'nin de şehitleri olduğunu belirten Haniye'nin, saldırının olduğu günün Gazze'de resmen ''Hürriyet Günü'' ilan edildiğini, Gazze Limanı'ndaki meydana da Hürriyet Meydanı adı verilerek, saldırıda şehit olanların adlarının buraya dikilecek anıta yazılacağını dile getirdiği öğrenildi.

İnsani yardım konvoyuna katılanlara Filistin Nişanı verileceğini de ifade ettiği belirtilen İsmail Haniye'nin, Başbakan Erdoğan'ın bugün TBMM'deki AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmanın bütün Gazzelilerde çok derin bir minnet ve şükran duygusuna yol açtığını söylediği kaydedildi.

Görüşmede, Başbakan Erdoğan'ın da İsmail Haniye'ye, saldırı sonrası Türkiye'nin başlattığı girişimler hakkında bilgi verdiği belirtildi. Filistinlilerin ve Gazzelilerin asla yalnız olmadıklarını dile getiren Erdoğan'ın, ''İsrail'in bu hukuksuzluğuna dünya milletlerinin daha fazla göz yumamayacağını, Gazze'ye insani yardım konvoyuna katılan 32 milletten, farklı dinlerden gönüllülerin oluşturduğu tablonun da bunun açık bir göstergesi olduğunu'' ifade ettiği öğrenildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA