• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gazzede abluka kaldırılsın gösterisi
28 Aralık 2014 Pazar 17:41

"Gazze'de abluka kaldırılsın" gösterisi

Filistinliler, Gazze Şeridi'ne yönelik İsrail ablukasının kaldırılması ve bölgenin yeniden imarına bir an önce başlanması talebiyle gösteri düzenledi.

Filistinliler, Gazze Şeridi'ne yönelik İsrail ablukasının kaldırılması ve bölgenin yeniden imarına bir an önce başlanmasını talep ediyor.

Filistinli grupların çağrısı üzerine Gazze'nin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi'nde düzenlenen gösteriye yüzlerce kişi katıldı. Hamas yöneticilerinden İsmail Rıdvan, burada yaptığı konuşmada, "İsrail, Gazze ablukasını sürdürerek insanlığa ve uluslararası hukuka karşı suç işliyor" dedi.

Uluslararası topluma, işlediği suçlar nedeniyle İsrail'e karşı yaptırım uygulaması çağrısında bulunan Rıdvan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'tan da savaş suçu işlediği için uluslararası ceza mahkemesinde İsrail'e dava açmasını istedi.

Filistin hükümetini Gazze'nin yeniden imarı, sınır kapılarının açılması ve ablukanın kırılması konularında sorumluluklarını yerine getirmeye davet eden Rıdvan, Mısır'a da Refah Sınır Kapısı'nı sürekli açık tutması ve varılan ateşkese uyması için İsrail'e baskı yapması çağrısında bulundu.

Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi Siyasi Büro üyesi Salih Nasır ise konuşmasında Filistindeki bölünmüşlüğe son vermeyi hedefleyen ulusal girişimlerin önünün açılması, işgal ve yerleşim birimleriyle mücadele konusunda safların birleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

İslami Cihad yöneticilerinden Halid el-Bataş da İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukanın kaldırılması için Arap ve İslam dünyasından hızlı hareket etmesini istedi.

İsrail'in yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da başlattığı ve 51 gün süren saldırılarında 2 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş, binlerce bina yıkılmış veya hasar görmüştü.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA