• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gazze’ye sanayi Bölgesi kurmada kararlıyız
16 Temmuz 2010 Cuma 15:01

Gazze’ye sanayi Bölgesi kurmada kararlıyız

Türkiye-Filistin İş Forumu kapsamındaki, ticaret ve yatırım fırsatları seminerinin açılış konuşmasını yapan KTO-Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Üzülmez, Cenin Sanayi Bölgesi

 Üzülmez, Gazze’de sanayi bölgesi kurma niyet ve kararlılığının da devam ettiğini, şartlar iyileştiğinde Gazze’de sanayi bölgesi kuracaklarını söyledi. Filistin Ulusal Yönetimi Ekonomi Bakanı Hasan Abu Libdeh de Cenin bölgesinde OSB kurulmasını çok istediklerini belirterek, “TOBB'un, Cenin'de parmak izlerini görmek istiyoruz” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından organize edilen Türkiye-Filistin İş Forumu, TOBB ETÜ konferans salonunda yapıldı.

Foruma, resmi ziyaretler için Türkiye'de bulunan Filistin Ulusal Yönetimi Ekonomi Bakanı Hasan Abu Libdeh ve beraberindeki yaklaşık 75 kişilik iş adamı heyeti de katıldı.

Forumda Türk heyetine başkanlık yapan  KTO-Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Üzülmez konuşmasında, Türkiye'nin son dönemde, tarihinde daha önce hiç yaşamadığı kadar hızlı bir değişim sürecine girdiğini, TOBB'un da iş dünyasının temsilcisi olarak, global gelişmeler paralelinde, Türkiye'de reform sürecinde etkin bir aktör konumunda olmaya gayret gösterdiğini bildirdi.

TOBB'un iştiraki olan TOBB Barış İçin Sanayi A.Ş. tarafından yürütülmekte olan Filistin'de bir organize sanayi bölgesi kurulması konusundaki çalışmalar hakkında da bilgi veren Üzülmez, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

''Cenin'de bir sanayi bölgesi yaratılması çalışmalarında, Filistin Ulusal Yönetimi, Filistin'deki yerel potansiyel ortaklar ve İsrail ile görüşmeler sürdürülmüş ve Şubat 2010'da Cenin'de bir sanayi bölgesi kurulmasına imkan veren anlaşma imzalanmıştır. Cenin Sanayi Bölgesi'nin geliştirilmesi ve işletilmesi projesinin bir an önce uygulamaya konulması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sanayi bölgesi kurma projesi hepimizin ortak projesidir. Bu proje ile Filistin'de ilk aşamada 5 bin civarında kardeşimize iş imkanı sağlamayı umut ediyoruz. İşler yavaş gidiyor, ama biz yılmıyoruz. Gazze'deki sanayi bölgesi kurma niyet ve kararlılığımız da devam ediyor. Orada şartlar iyileştiğinde Gazze'de sanayi bölgesi kuracağız.''

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA