• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gazze konvoyu mağdur ediliyor
13 Ekim 2010 Çarşamba 23:13

Gazze konvoyu mağdur ediliyor

Gazze'ye insani yardım taşıyan konvoyun Suriye'nin Lazkiye Limanı'nda 4 Ekimden bu yana bekleyişi devam ediyor

Mısır'dan El Ariş Limanı üzerinden Gazze'ye gidiş için izin bekleyen konvoya izin verilmesi için Suriyeli yetkililerin Mısırlı yetkililerle temaslarını yoğunlaştırdıkları belirtiliyor. Geçiş izniyle ilgili girişimler devam ederken, Gazze'ye götürülecek ilaçların bozulmasından endişe ediliyor.

AA'ya açıklama yapan konvoy organizasyon komitesinin sözcüsü Zahir Beravi, konvoyda bulunan insan, araç ve malzeme listesinin bir hafta önce Mısır tarafına ulaştırıldığını belirterek, "Bekleyişimiz uzun sürdüğü için konvoyda bulunan gönüllülerle birlikte Mısır'ın Şam Büyükelçiliğine tepkimizi gösterecektik. Ancak konvoyda bulunan Suriyeli ve Mısırlı arkadaşlarımız araya girerek durumu Büyükelçiliğe bildirdi. Mısır tarafının iki gün içinde izin sürecini tamamlayacağına dair söz verdiği söylendi" dedi.

Konvoyun Gazze'deki ablukaya dikkati çekmek üzere yola çıktığını hatırlatan Beravi, "Mısır'ın en azından uluslararası toplum nezdinde kötü bir duruma düşmemek için geçiş iznini en kısa sürede vereceğine inandığını" belirtti.

Gazze'ye götürülecek yardım malzemesinin önemli bölümünün sağlık malzemesi ve ilaçtan oluştuğunu kaydeden Beravi, bekleme süresinin uzamasıyla birlikte ilaçların bozulmasından endişe ettiklerini söyledi. Beravi, ilaçların bir kısmının mobil buzdolaplarında tutulduğunu, ancak kanser tedavisinden kullanılan pahalı ve hassas ilaçlar için gerekli saklama koşullarının tam anlamıyla sağlanamadığını ifade etti.

Gazze'ye yönelik ablukayı kırma hareketinin başkanı Muhammed Salva da konvoya katılanların bekleme süresi uzadıkça öfkelendiğini, Suriyeli yetkililerin süreci hızlandırmaya çalıştığını belirtti.

Konvoya katılmak üzere Ankara'dan Lazkiye'ye gelen Yusuf Korkmaz, 10 gündür Gazze'ye gitmek üzere beklediklerine işaret etti. Gazze'de insanların abluka nedeniyle dünyayla bağlantılarının koptuğuna dikkati çeken Korkmaz, "Orası tam anlamıyla bir cezaevi. Bu durum insani olarak içimi acıttı. Bu insanlık ayıbının dünya kamuoyuna duyurulmasında belki katkım olur diye geldim" dedi.

İsmail Özgüven ise "Bekleme süresinin uzaması canımızı sıkıyor. Bir an önce taşıdığımız yardımı sahiplerine ulaştırmak istiyoruz" diye konuştu.

Konvoyda, 10'u Türk, 30 ülkeden 385 aktivistin yer aldığı ve bireysel katılımın devam ettiği belirtiliyor. Konvoyun Lazkiye Limanı'ndan Mısır'ın El Ariş Limanı'na, oradan da Gazze'ye ulaşması planlanıyor.

Bu arada, limanda bekleyen aktivistlerin önceki gece, geçen Mayıs ayında Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybedenleri anma gecesi düzenledikleri ve bu etkinlik çerçevesinde baskın sırasında çekilen görüntülerin gösterildiği bildirildi.
 
 
Timeturk
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA