• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gazze Konvoyu, Furkana gitti
01 Ekim 2010 Cuma 12:16

Gazze Konvoyu, Furkan'a gitti

Londradan yola çıkan 43 araçlık Gazze konvoyu, Ankarada büyük bir coşkuyla karşılandı. Konvoy Ankaradan sonra Kayseriye geçti.
Londra’dan yola çıkan 43 araçlık Gazze konvoyu, Ankara’da büyük bir coşkuyla karşılandı. Konvoy Ankara’dan sonra Kayseri’ye geçti. Burada Mavi Marmara şehidi Furkan Doğan mezarı başında ziyaret edilecek.

Yaklaşık 2 hafta önce Londra’dan yola çıkan 43 araçlık Gazze konvoyu İstanbul’daki konaklamanın ardından Ankara’ya geçti. Dün akşam saatlerinde Ankara’ya ulaşan konvoyu vatandaşlar çiçeklerle karşıladı. Karşılamanın ardından konvoy kısa bir Ankara turu yaptı.

Geceyi Ankara’da geçiren konvoy ekibi, sabah saat 09.30’da Sincan Harikalar Dünyası’nda bir basın toplantısı düzenledi. Konvoya ev sahipliği yapan İHH İnsani Yardım Vakfı yöneticileri de toplantıda hazır bulundu.

17 sivil toplum kuruluşundan oluşan Sincan STK Platformu adına açıklamayı yapan Hüseyin Öztürk, “Bugün burada yine erdemliler ittifakının açtığı yoldan giden yeni bir araç konvoyunu misafir ediyoruz. 43 araçlık bu konvoyda ABD, İngiltere, İtalya, Malezya, Yunanistan, İrlanda, Fas, Cezayir ve Fransa’dan insan hakları aktivistleri bulunuyor. Şüphesiz bu buluşma son olmayacak ve bu yollar daha çok aşındırılacaktır. Gazze ambargosu tamamen kalkıncaya kadar, bu konvoylar yola çıkmaya devam edecektir” dedi.

Konvoyu organize eden Viva Palestina hareketi adına konuşan Kevin Ovenden, ise konvoyun Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıdan sonra düzenlenen ilk konvoy olduğuna dikkat çekerek İsrail’in bu uluslararası dayanışma karşısında duramayacağını dile getirdi.

Ovenden, ''İsrail, bunu ancak hayallerinde yapabilir; direnişimiz artarak sürüyor. Bu uluslararası konvoy bizim İsrail'e en güzel cevabımızdır'' diye konuştu.

Ovenden, Gazze'ye uygulanan ambargonun kırılması için tüm dünyadan destek isteyerek, ''Bütün dünya hükümetlerinin, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında, barış ve adalet mücadelesinde yer almasını diliyorum'' dedi.

Konvoyun, Suriye'de diğer bölgelerden gelen konvoylarla buluşacağını ve yaklaşık 10 milyon dolarlık yardımı Gazze'ye ulaştırmak üzere Mısır'a hareket edeceğini dile getiren Ovenden, Mısır hükümetinden de kendilerine destek olmalarını istedi.

Konvoy sözcülerinden Zaher Birawi de konvoya destek veren herkese teşekkür etti. Konvoyu 25 farklı sivil toplum kuruluşunun desteklediğini belirten Birawi, hedeflerinin, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ambargoyu kırmak olduğunu söyledi. Bütün araçların Suriye’de toplanacağını ifade eden Zaher, toplam araç sayısının 150’yi bulacağını belirtti.

Yapılan basın açıklamasının ardından konvoy Kayseri’ye doğru yola çıktı. Konvoy ekibi Kayseri’de Mavi Marmara şehidi Furkan Doğan’ı mezarı başında ziyaret edecek. Konvoyun daha sonraki durakları Adana ve Gaziantep olacak. Konvoy Kilis sınır kapısından Suriye’ye geçecek. Arap ülkelerinden gelen araçlarla Lazkiye limanında buluşulacak. Buradan yük gemileriyle Mısır’ın Ariş limanına geçilecek. Buradan da kara yolculuğuyla Refah sınır kapısından Gazze’ye girilecek.

Konvoyu organize eden Viva Palestina hareketi başkanı George Galloway, geçtiğimiz yıl Mısır tarafından sınır dışı edilmişti. Konvoy ekibi ise Galloway ile birlikte Mısır’a girmekte kararlı. Mısır’ın Galloway’i engellemesi ikinci bir konvoy krizine yol açabilir.

Gazze’ye 10 milyon dolar değerinde tıbbi malzeme, ilaç ve insani yardım malzemesi taşıyan konvoyun Mısır tarafından dostane bir şekilde karşılanması temenni ediliyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA