• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gazze Belediye Başkanı Konyada
11 Haziran 2009 Perşembe 13:39

Gazze Belediye Başkanı Konya'da

Filistin'in başkenti Gazze Belediye Başkanı Refik Mekki, Anadolu İnsani Yardımlaşma Derneği'nin (AYDER) konuğu olarak Konya'ya geldi.
Filistin'in başkenti Gazze Belediye Başkanı Refik Mekki, Anadolu İnsani Yardımlaşma Derneği'nin (AYDER) konuğu olarak Konya'ya geldi.
Bir dizi ziyarette bulunmak üzere AYDER'in konuğu olarak Konya'ya gelen Refik Mekki, ilk olarak düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Refik Mekki, Türkiye'nin Filistin konusundaki duyarlılığının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, "Özellikle İsrail'in son saldırılarıyla birlikte Türkiye ve başta Konya halkı, birleşerek sokaklara döküldü ve İsrail'in yaptığı saldırıları telin etti. Gazze 500 bin insanın 50 kilometrekarelik bir alanda yaşamaya çalıştığı bir yer. Öyle bir yer düşünün ki İsrail benzin vermediği için belediyenin her aracı parktan çıkamıyor. Çimento gelemediği için kanalizasyonun tamiratı yapılamıyor. Elektrik olmadığı için her türlü hizmet aksıyor. Ama biz belediye olarak halkın sağlığı için çöpleri hayvanların sırtına yükleyerek topluyoruz. Bu kötü durumumuzda bize en çok yardım eden ülke Türkiye ve Konya halkı oldu. Bu nedenle minnettarlığımızı belirtmek adına Konya'ya geldik" dedi.
Uluslararası İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) Konya Temsilcisi Hidayet Yılmaz ise, kardeş ülke Filistin'in kardeş şehri Gazze'den gelen konukları ağırlamaktan büyük onur duyduklarını ifade ederek, Filistin'de yaşananların sadece o bölge insanını değil, bütün İslam alemini ilgilendirdiği ve bu nedenle bölgeye bütün İslam aleminin yardım etmesi gerektiğini ifade etti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA