• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gaziosmanpaşada polise saldırı: 1 polis şehit!
11 Aralık 2012 Salı 16:57

Gaziosmanpaşa'da polise saldırı: 1 polis şehit!

Gaziosmanpaşa'da kimliği belirsiz kişilerce düzenlenen silahlı saldırı sonucu 1 polis şehit oldu, 2 vatandaş yaralandı.

Gaziosmanpaşa'da polise yönelik silahlı saldırıda 1'i polis 3 kişi yaralandı. Yaralı polis memuru Mücahit Daştan, kaldırıldığı hastanede şehit düştü. Saldırganlardan birisinin yakalandığı belirtildi. Ayrıca olay yerinde bomba olduğu düşünülen bir paket bulundu.

CUMHURİYET MEYDANI'NDA POLİSE SALDIRI 1 ŞEHİT
Çukurçeşme Caddesi üzerindeki Cumhuriyet Meydanı'nda kimliği belirsiz kişilerce polise silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda en az 1'i polis 3 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yaralı polis memuru hastanede şehit düştü. Saldırganlardan birinin yakalandığı belirtildi. Ayrıca olay yerinde bomba olması ihtimaline karşı bomba imha ekipleri de harekete geçti. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alan polis kaçan saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

BAHÇELİ EVLER POLİS KARAKOLU'NA DA SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ
Öte yandan önceki gün de İstanbul Bahçelievler Polis Karakolu'na silahlı saldırı düzenlenmiş olayla ilgili bir kadın gözaltına alınmıştı.

SALDIRGANIN ÇANTASINDA BOMBA ARAMASI
Saldırıda gözaltına alınan kadın saldırganın yanındaki çanta bomba imha uzmanları tarafından incelendi. Karakolda görevli polisler dahil herkes bölgeden boşaltılırken, çantadan bombaya rastlanmadı.

VALİ ÇAPKIN'DAN AÇIKLAMA
İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Gaziosmanpaşa’daki saldırının, adliyeye giden bir polis memuruna yönelik düzenlendiğini belirterek, polisin şehit olduğunu, 3 kişinin de yaralandığını açıkladı.

"BAŞINA ATEŞ EDİLDİ"
İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, saldırının ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Saldırıya ilişkin bilgi alan Çapkın, basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Hüseyin Çapkın, “Adliyeye giden bir polis memuru arkadaşımız terörist tarafından başına ateş edilmek suretiyle maalesef biraz önce şehit oldu” dedi.

"ŞİMDİLİK TEK KİŞİ GÖRÜNÜYOR"
Teröristin kaçarken de etrafa ateş etmeyi sürdürdüğünü ve 3 kişiyi yaraladığını ifade eden Çapkın, “Kaçarken yine polis tarafından ele geçirildi. Üstünde de bir silah ve bir el bombası çıktı. Şimdilik tek kişi görünüyor. Saldırgan bayan, açık kimliği belli. Hafif şekilde yaralı” diye konuştu. Çapkın, saldırıda yaralanan vatandaşlarının durumlarının ciddi olmadığını ifade etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA