• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gazetecilere yurt dışında dil eğitimi
29 Nisan 2011 Cuma 11:15

Gazetecilere yurt dışında dil eğitimi

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Karakaya, gazetecilerin yurt dışında yabancı dil eğitimine ilişkin açıklama yaptı.
Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Karakaya, gazetecilerin yurt dışında yabancı dil eğitimine ilişkin açıklama yaptı.

Murat Karakaya, BYEGM'nin son dönemde yürüttüğü çalışmaları paylaşmak ve 2-3 Mayıs'ta Bursa'da gerçekleştirilecek ve son dönemdeki en büyük toplantılardan biri olan ''Balkan Ülkeleri Medya Forumu'' ile ilgili basın bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Geçtiğimiz ekim ayında uzun dönemdir beklenen değişikliklerin gerçekleştirildiğini hatırlatan Karakaya, bu konuyla ilgili şunlara değindi:

'Kamu kurum ve kuruluşlarında basın birimlerini teşviki amacıyla basın kartı verilmesi hükmünü getirdik, bu değişiklikle. Yabancı istihdamından dolayı sıkıntılar vardı diğer gazete ve televizyonların onlara ilişkin bir kolaylık getirdik.

İlk defa af dileyebileceğimiz bir husus vardı. Lise mezunu olmayan ve bu işin emektarı olan arkadaşların uzun süredir beklediği bir husustu. Bununla ilgili süreç de sonuçlandırıldı. Yaklaşık 700 arkadaşımıza basın kartı verilecek.'

YABANCI DİL EĞİTİMİ

Yaklaşık 2 yıl önce düzenlenen yurt dışında yabancı dil eğitiminin çok ilgi çektiğini belirten Karakaya, ''Yabancı dil eğitiminin ikincisinin yapılması konusunda TOBB ile mutabık kaldık. Önümüzdeki dönem içinde, bu yaz eğitimin ikinci aşamasını başlatacağız, daha geniş kapsamlı olarak'' diye konuştu.

En çok önemsediği projelerden birinin de ''Basın Ormanı'' oluşturulması olduğunu dile getiren Karakaya, ''Geçtiğimiz yıl Basın Kartı Komisyonu toplantısında böyle bir sürecin başlatılması kararı alınmış, iyi ki alınmış. Bir yıl içinde 16 ilde 20 Basın Ormanı oluşturduk. Ümit ediyoruz önümüzdeki dönem yaygınlaştıracağız 81 ilimize. Sloganımız da 'her basın mensubunun bu dünyada bir dikili ağacı olsun.' Sizlerden de bu konuda katkı bekliyoruz'' dedi.

Karakaya, çoğunluğu siyah beyaz 1 milyon karelik fotoğraf arşivinin, dijital ortama aktarılmasına yönelik çalışmaların başlatıldığını belirterek, bir ille ilgili tüm fotoğraflara, dönemsel fotoğrafların web sayfası üzerinde hizmete sunulacağını, çalışmanın 1 yıl içinde tamamlanacağını söyledi.

GAZETECİLERE HİZMET PASAPORTU UYGULAMASI

Tüm toplantılarda ve her türlü platformda dile getirilen konulardan birinin de ''yeşil ve gri pasaport'' olduğunu anlatan Karakaya, şunları kaydetti:

''Bu konuda Basın İlan Kurumu Genel Müdürümüz Mehmet Atalay bey de çok yoğun çaba harcadılar. Sayın Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç bey konuyla ilgili bizi görevlendirdiler. Süreç de bitti ciddi anlamda hazırlık yapıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü ile uzun toplantıların ardından uygulamayı başlattık. Çok talep geliyordu, eleştiri geliyordu süreç başladıktan sonra maalesef sayı çok sınırlı kaldı. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgilere web sayfamızdan ulaşılabilir. Biz yüzlerce kişi müracaat eder bu işin altından nasıl kalkardık diye düşünüyorduk, ama korktuğumuz gibi olmadı.''

BALKAN ÜLKELERİ MEDYA FORUMU

Son dönemlerde Türkiye'nin yükselen bir ülke haline geldiğini ifade eden Karakaya, ''Dış politika, ekonomi alanında ciddi mesafeler kaydettik ama bunun basın ayağı biraz zayıf kaldı. Dış basın bizi ekonomimiz, dış politikamızda olduğu kadar basınımızla da takip edemiyor. Basın, medya olarak bu sürecin biraz gerisinde kaldık'' diye konuştu.

Bu süreci başlatmak için Türk Dünyası ile yola çıktıklarını, Balkan ülkeleri ile devam ettiklerini kaydeden Karakaya, forumla ilgili şu bilgileri verdi:

''Latin Amerika, Afrika, Arap dünyası ve önemli havzalarla başlamak üzere basın mensuplarını bir araya getirecek forumlar şeklinde devam edeceğiz.

Balkan Ülkeleri Medya Forumu'na 11 ülkeden önde gelen 10 isim belirlendi. Bu iş için Bursa'nın seçilmesi anlamlıdır diye düşünüyoruz. Balkanlar açısından bir köprü vazifesi görüyor. Bursa'nın seçilmesi yaklaşık 3-4 aydır devam eden bir hazırlık süreci. Temayı da 'Birlikte yaşamanın etkili bir enstrümanı olarak medya' olarak belirledik. Türkiye, Balkanlar'daki ülkelerle son dönemde sıkı ilişki içinde bunu medya alınında da pekiştirmek istiyoruz. Bu amaçla 11 ülkeyi Türkiye'ye davet ediyoruz.''
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA