• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gayesi gayemiz olsun
27 Şubat 2013 Çarşamba 09:57

'Gayesi gayemiz olsun'

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ''Erbakan, idealist bir devlet adamıydı, İslam aleminin lideriydi'' dedi.
Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, ölümünün 2. yılında Konya'da Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Hocamız Erbakan'' programında anıldı.
Kamalak, programda yaptığı konuşmada, Necmettin Erbakan'la 1995 seçimlerinden, vefatına kadar hep beraber olduklarını söyledi.
Kendisini çok yakından tanıma imkanı bulduğunu ifade eden Kamalak, ''O, samimi bir mümindi, ihlaslı bir Müslümandı, ibadetlerine düşkündü.
Çok zeki ve çok çalışkandı, bir aksiyon adamıydı. Erbakan, idealist bir devlet adamıydı, İslam aleminin lideriydi'' diye konuştu.
Erbakan'ın tüm insanlığın İslam'a muhtaç olduğuna inandığını ifade eden Kamalak, birçok fabrikanın temelini attığını ve yaygın bir sanayileşme hamlesi başlattığını dile getirdi.
Kamalak, yatırım programları hazırlayan Erbakan'ın kalkınma hamlelerinin erken bir seçim kararıyla engellendiğini belirterek, şunları kaydetti:
''Ona göre tüm insanlığın saadeti, huzur ve mutluluğu için, peygamberlerin hak anlayışına dayalı 'yeni bir dünya' kurmak gerekiyordu. Bunun için de işe, bulunduğumuz yerden, Türkiye'mizden başlamak icap ediyordu. Hocamız, 'ağır sanayi, yerli sanayi, milli sanayi' diyordu. 'Herkese iş, herkese aş' diyordu. Dengeli ve yaygın bir sanayileşme öngörüyordu. Mekanı cennet olsun.''
Eski Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan ise Erbakan'ın bir Konya sevdalısı olduğunu aktardı.
Erbakan'ın, ailesinden iyi bir İslami eğitim aldığını anlatan Kutan, Necmettin Erbakan'ın eğitim hayatının hep birinciliklerle geçtiğini ifade etti.
''Gayesi gayemiz olsun''
Türk halkının büyük bölümünün Erbakan'ın değerini çok iyi anladığını, ona ''Mücahit Erbakan'' ve ''Erbakan Hoca'' sıfatlarını layık gördüğünü aktaran Kutan, şöyle devam etti:
''Merhum hocamız, Hakk'ın rızasını kazanmak, yaşanabilir bir Türkiye, yeniden büyük Türkiye'yi inşa etmek, 'cihad' farzını yerine getirmek için gecesini gündüzüne katmış emsalsiz bir liderdi. İslami duyarlılığı olan kitleleri siyasetin merkezine o taşıdı. Muhafazakar hanımlara teşkilatlarında görev vererek, onların davalarında faal olmalarını sağladı. Sadece Türkiye'yi değil, İslam alemini de etkileyen bir liderdi.​ Zaman geçtikçe Hoca, daha da iyi anlaşılacaktır. ​Hepimizin üzerinde çok büyük emeği ve hakkı olan muhterem Erbakan hocamıza Cenab-ı Hakk'tan tekrar rahmet ve mağfiret diliyoruz.​ Sevdası sevdamız, duası duamız, gayesi gayemiz olsun.''
Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Fatih Erbakan da babasını ''Kuvveti değil, hakkı üstün tutan insan'' olarak tanımladı.
Bu toplantıları Erbakan'ın arkasından ağıt yakmak için değil, bütün millete ve dünyaya; onun davasına, prensiplerine bağlı olduklarını ilan etmek için yaptıklarına işaret eden Erbakan, ''Biz bu toplantıları, milli görüşün yeni zaferleriyle dolu ikinci bir kırk yılın başlangıç toplantıları olarak yapıyoruz'' ifadelerini kullandı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA