• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Galatasarayla eşleşmek hoşuma gitmez
15 Temmuz 2013 Pazartesi 12:39

Galatasarayla eşleşmek hoşuma gitmez

İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Atletico Madrid'de forma giyen milli futbolcu Arda Turan, takımının, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray ile eşleşmesi durumunda hoşuna ...

İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Atletico Madrid'de forma giyen milli futbolcu Arda Turan, takımının, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray ile eşleşmesi durumunda hoşuna gitmese de elinden gelenin en iyisini yapacağını söyledi.

Turan, İspanya'nın El Mundo Deportivo gazetesine yaptığı açıklamada, yeni sezondaki en büyük hedeflerinin UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gidebildikleri noktaya kadar ilerlemek ve Kral Kupası'nı yeniden kazanmak olduğunu ifade ederek, "Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid ile aynı düzeyde. Hiç kimse inanmıyordu ama Monaco'da Chelsea'yi, Bernabeu'da Real Madrid'i yendik. Bu zamana kadar yaptığımız gibi maç maç düşünerek ilerlersek Şampiyonlar Ligi'nde final bile oynayabiliriz" diye konuştu.

Atletico Madrid'de 3. sezonunu geçirecek olan Turan, eski kulübü Galatasaray ile eşleşmeleri halinde nasıl tepki vereceği sorusuna, "Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray ile eşleşmek hoşuma gitmez ama ben bir profesyonelim. Eğer eşleşirsek yapabildiğimin en iyisini yaparım'' yanıtını verdi.

Arda, Barcelona'ya karşı oynayacaklarını İspanya Süper Kupası maçı içinse ''Benim için Barça, tarihin en iyi takımı. Çok zor maç ama boyun eğmeyeceğiz. Her zamanki gibi mücadele edeceğiz. Eğer evimizdeki ilk maçta iyi bir sonuç elde edersek olabilir'' değerlendirmesinde bulundu.

26 yaşındaki futbolcu, iki yıl öncesine oranla daha iyi bir futbol oynadığını düşündüğünü belirterek, ''Atletico büyük bir takım. Bu kulüpte futbolumu geliştirdim. Eğer takım çalışması iyiyse futbolcularda iyileşiyor. Eğer takım kötü giderse futbolcularda kötüleşiyor. Her zaman takım için çalışıyorum. Benim için en önemlisi, takımı düşünmek. Artık oyunu daha iyi görebiliyorum. Atletico'daki görevim önemli, top kaybetmemek. Costa, Adrian gibi hızlı futbolcularımız var. Benim görevim, topu tutup, pas ve asist verip, oyunu organize etmek'' açıklamasını yaptı.

Kulübünde mutlu olduğunu vurgulayan Turan, geleceğiyle ilgili soruya da şu cevabı verdi:

''Hayatta garanti hiçbir şey yok ama burada çok mutluyum. İki yıl daha sözleşmem var. Eğer hepimiz mutluysak devam ederim. Sözleşmemi tamamlamak hoşuma gider. Atletico taraftarlarına da hayranım. Onlar için saçlarımı kestim.''

"Bugün için Avrupa'daki en iyi teknik direktör Simeone"

Takımın Arjantinli teknik direktörü Diego Simeone'nin çok değerli bir çalıştırıcı olduğunu bildiren Turan, "Rakibin kim olduğu onun için önemli değil. En ufak ayrıntısına kadar analiz ediyor. Mükemmel bir analist ama sonunda önemli olanın biz olduğunu da biliyor. Kazanmak, kazanmak, kazanmak. Kazanmak, onun için tek mentalite. Futbolcusuna mükemmel şekilde davranıyor. Her şeyi yüz yüze konuşuyor. Hafta içindeki sert çalışma sistemi de hoşuma gidiyor. Bugün için Avrupa'daki en iyi teknik direktör Simeone" ifadelerini kullandı.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile Diego Simeone arasında bir kıyaslama yapmaktan kaçınan Turan, ''Farklı stilleri var. Fatih Terim benim için bir baba gibi. Küçük yaştan beri, uzun yıllar birlikte olduk. Benim için çok önemli'' dedi.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA