• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Galatasaray derbiyi farklı kazandı
03 Kasım 2015 Salı 07:51

Galatasaray derbiyi farklı kazandı

Spor Toto Basketbol Ligi'nin 4. haftasında Galatasaray Odeabank, sahasında Fenerbahçe'yi 17 sayı farkla 80-63 yendi.

Spor Toto Basketbol Ligi'nin 4. haftasında Galatasaray Odeabank, sahasında Fenerbahçe'yi 17 sayı farkla 80-63 yendi.

Müsabakaya Udoh, Vesely, Kalinic ve Sloukas'ın basketleriyle başlayan Fenerbahçe'ye ev sahibi takım Micov ve Schilb ile karşılık verdi. Maçın 5. dakikası 10-10 eşitlikle geçildi. Galatasaray Odeabank, Schilb'in arka arkaya bulduğu basketlerle 9. dakikada 16-14 öne geçti. Bu dakikada konuk ekip, Bogdanovic'in turnikesiyle skoru 16-16'ya getirirken kalan 1,5 dakikalık bölümde iki takım da sayı üretemedi ve ilk çeyrek 16-16 sona erdi.

İkinci çeyrekte daha etkili oynayan sarı-kırmızılı takım, Göksenin ve McCollum ile sayılar buldu. İyi savunma yapan ev sahibi ekip, periyodun ilk 4 dakikasında yediği 6 sayıya 11 sayı ile karşılık verdi ve 14. dakikada 27-22'lik üstünlük kurdu. Başantrenör Obradovic'in aldığı moladan sonra Bogdanovic'in 5 sayısı ile toparlanan sarı-lacivertliler, 16. dakika içinde 27-27 beraberliği yakaladı. Bogdanovic ve Datome ile maça tutunmaya çalışan Fenerbahçe karşısında iyi savunma yapıp hücumda da Green, Lasme, Schilb ve McCollum ile etkili olan Galatasaray Odeabank, 19. dakikanın sonunda 7 sayılık fark yakaladı: 39-32. Devre 39-34 sarı-kırmızılıların üstünlüğüyle tamamlandı.

İlk iki çeyrekte Galatasaray Odeabank'tan Micov, Fenerbahçe'den ise Bogdanovic 10'ar sayı ile çift haneye ulaşan sporcular oldu.

Üçüncü çeyreğe iyi başlayan sarı-kırmızılılar, arka arkaya aldığı hücum ribauntlarıyla rakibi üzerinde baskı kurdu. Lasme, Schilb ve Sinan Güler ile basketler atan ev sahibi ekip, bulduğu 10-0'lık seriyle 24. dakikada farkı 15 sayıya (49-34) çıkardı. Bu çeyrekteki ilk basketini Datome ile 25. dakikada atan Fenerbahçe, tüm çabasına rağmen Sinan'ın durdurmakta zorlandı ve sarı-kırmızılılar, aynı dakika içinde farkı 17 sayıya (53-36) taşıdı. Melih'in 3 sayı çizgisi gerisinde kaydettiği basketlerle maça tutunan konuk takım, 28. dakika içinde Barış'ın smacıyla farkı 8 sayıya indirdi: 55-47. Kalan bölümde iki ekip de karşılıklı basketler atarken son çeyreğe 61-52 Galatasaray Odeabank'ın üstünlüğüyle girildi.

Son periyoda Green ve Micov'un basketleriyle başlayan "Cim Bom", 33. dakikada farkı yeniden açtı: 66-52. Elde ettiği skor avantajını maç sonuna kadar koruyan sarı-kırmızılı ekip, son dakikalarda farkı 17 sayıya kadar çıkardı ve maçı 80-63 kazandı.

Karşılaşmada 18 sayıyla mücadele eden Schilb, maçın en skorer oyuncusu oldu.

Bu sonuçla Galatasaray Odeabank, 4. hafta sonunda 3. galibiyetini alırken Fenerbahçe Ülker 2. kez yenildi.

"Galatasaray camiası bu takımla gurur duymalı"

Spor Toto Basketbol Ligi'nin 4. haftasında sahasında Fenerbahçe'yi 80-63 mağlup eden Galatasaray Odeabank'ın başantrenörü  Ergin Ataman, derbide bir basketbol takımının yapabileceği her şeyi yaptıklarını ve camianın bu takımla gurur duyması gerektiğini söyledi.

Derbinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Ataman, maça hem hücumda hem de savunmada üstünlük kurarak başladıklarını ve olağanüstü bir mücadele gösterdiklerini ifade etti.

Tecrübeli çalıştırıcı, Fenerbahçe'nin ikili oyunlardaki zafiyetlerini bildiklerini ve oyun kuruculara ikili sıkıştırmalar yaptıklarını belirterek, "Maça iyi başladık ancak boş atışları kaçırdık. Takımım bu akşam olağanüstü mücadele etti. Galatasaray camiası bu takımla gurur duymalı. Oyuncularım bir basketbol takımının yapabileceği her şeyi yaptı. Ali Muhammed ve Bogdanovic'e ikili sıkıştırma uyguladık. Rakibimiz 4 gün önce Real Madrid'i yenmiş bir takım" değerlendirmesinde bulundu.

Salondaki atmosferde değinen Ataman, "Müthiş bir atmosfer vardı. Derbi maçları ezeli rekabetin olduğu maçlardır. Seyircimiz taşkınlık yapmadı. Tüm taraftarlarımızı kutluyorum" dedi.

"Galatasaray çok iyi oynadı"

Derbinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe başantrenörü Zeljko Obradovic, Galatasaray Odeabank'ın çok iyi oynadığını vurgulayarak, "Oyuncularıma buranın atmosferini ve nelerle karşılaşacaklarını anlattım. Rakibimiz çok sert oynadı ve onlara karşılık veremedik. Bir yandan da dürüst olmak gerekirse Galatasaray Odeabank çok iyi bir maç oynadı. Savunmada çok iyiydiler ve topu çok iyi çevirdiler onları tebrik ediyorum. Analizimizi yapıp, problemlerimizi çözüp önümüzdeki maçlara hazırlanmalıyız" ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarının Melih Mahmutoğlu'nun aldığı süreyle ilgili sorduğu bir soru üzerine tecrübeli çalıştırıcı, "Takımdaki tüm sorumluluk bende. Oyuncularla en fazla süre geçiren benim. Ben oyuncularım adına en iyisini yapmaya çalışıyorum. Melih bu takımın kaptanı. Sezonun başındayız ve az süre alan pek çok oyuncu var. Zamanı gelince herkes yeterince süre alacaktır" diye konuştu.

Fenerbahçe'nin takım kaptanı Melih Mahmutoğlu ise, Galatasaray Odeabank'ın ne kadar sert oynayacağını bildiklerini vurgulayarak, "Biz bu sertliğe izin verdik. Kabul etmeliyiz ki bu bizim hatamız. Real Madrid maçında bu sertliğe karşılık verdiğimiz için kazanmıştık. Galatasaray'ı tebrik ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA