• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Galatasaray deplasmanda Real Madride 3-0 yenildi
04 Nisan 2013 Perşembe 09:27

Galatasaray deplasmanda Real Madrid'e 3-0 yenildi

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında, deplasmanda Real Madrid'e 3-0 yenildi.
İki takımın da kontrollü başladığı maçın henüz 9. dakikasında Cristiano Ronaldo'nun golüne engel olamayan Galatasaray, rakip kalede bir türlü varlık gösteremedi.
Benzema'nın 29. dakikada attığı golle 2-0 geriye düşen sarı kırmızılılar, ilk yarının son dakikasında Eboue ile önemli bir fırsatı değerlendiremedi ve devre bu skorla son erdi.
İkinci yarıda da oyunun kontrolünü elinde tutan Real Madrid, 72 . dakikada Higuain'in attığı golle skoru 3-0 yaptı.
Karşılaşma ev sahibi takımın 3-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.
Tur atlayan takımı, 9 Nisan Salı günü Türk Telekom Arena'da oynanacak rövanş maçı belirleyecek.
Fazla hata yaptık
Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, ''Bu karşılaşmalarda minimum hata yapmak mecburiyetiniz vardır. Özellikle ilk iki golde, neredeyse tek pozisyonda iki gol yedik. Bunlar olmamalı. Eğer olursa geriye düşersiniz'' dedi.
Terim, özellikle ilk yarıda Drogba ve Eboue ile girdikleri pozisyonlarda fırsatlar yakaladıklarını, birinde golü bulmaları halinde hem moral hem de skor olarak farklı bir noktaya gelme şansları bulunduğunu ancak bunun gerçekleşmediğini dile getirdi.
Norveçli hakem Svein Oddvar Moen için sert ifadeler kullanan Terim, şöyle konuştu:
''Penaltı pozisyonlarından bahsediyor herkes. Ben tam olarak bilmiyorum. Real Madrid'in galibiyetini hakemle gölgelememek gerekir. Ama hakem de Real Madrid'in isminden biraz korktu sanırım. Verdiği kararlara ve sahadaki duruşuna bakıldığında, bu seviyenin hakemi değil. Bu maçta penaltıları, topa elle müdahaleyi görmezsen, her kararı başka türlü verirsen, doğru yönetim olduğu söylenemez. Bunlar bizim için bahane değil ama oyunu iyi oynadığımız zamanlarda goller yedik. Özellikle ilk yarı pozisyonlarımız var. Drogba'nın bire bir pozisyonunun, topa elle müdahale olan pozisyonun ve Burak Yılmaz'ın yerde kaldığı pozisyonun penaltı olduğu söyleniyor. Yine de bunlara rağmen bir gol bulmalıydık.''
''Futbolda mucize olur mu?''
Real Madrid karşısında aldıkları 3-0'lık yenilginin ardından tur şanslarını değerlendiren tecrübeli teknik adam, ''Futbolda mucize olur mu'' sorusunu sorarak, ''Futbolda her şey var. Taraftarımız önünde güzel bir oyun için elimizden geleni yapacağız. Tabii ki bu beklediğimiz bir skor değildi. Karşımızda bu kupada şampiyonluğu kafasına koymuş çok önemli bir rakip var ve her an her şeyi yapabilecek oyunculara sahipler'' diye konuştu.
Bir İspanyol gazetecinin, Galatasaraylı oyuncuların sahada yeterince inançlı olup olmadıkları sorusuna ise Terim, ''Kadromuzdaki birçok oyuncumuz tecrübeli ama tecrübesiz bir grubumuz da var. Real Madrid'e karşı oynamak kolay değil. Rakibe karşılık vermeye çalıştılar. Bazen kalite farkı sahaya yansır ve isteseniz de yapamazsınız. Ben oyuncularımın bugün isteklerinden eminim. Eğer skor 1-0 iken veya 2-0 iken golü bulsaydık, şimdi başka türlü konuşuyor olabilirdik'' diye yanıt verdi.
"Terim'in elinden geleni yaptığına inanıyorum"
Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho ise, maça erken golle başladıklarını ve daha sonra farkı açarak rahat bir oyun ortaya koyduklarını kaydetti.
Galatasaray takımını da değerlendiren Mourinho, ''Fatih Terim'in bir sistemi var. Oyuncularının özelliklerini iyi biliyor. Bazen kafanızdaki oyun ile sahadaki oyun farklı olabilir. Fatih Terim'in iyi bir sonuç almak için elinden geleni yaptığına inanıyorum'' dedi.
Galatasaray'ı Kayserispor maçında izlediği hatırlatılıp, iki maç arasındaki farkın sorulması üzerine Mourinho, ''İki maç arasındaki fark,Real Madrid ile Kayserispor arasındaki fark kadardır. Galatasaray muhtemelen Türkiye'nin en iyi ekibi. Burada da iyi sonuç alabilmek için ellerinde geleni yaptılar. Türklerin bakış açısını, Fatih Terim'in felsefesini bilen biri olarak bu sonucun onlar için üzücü olduğunu anlıyorum ama ellerinden geleni yaptılar'' ifadesini kullandı.
Portekizli çalıştırıcı, bugün iyi bir sonuç aldıklarını anlatarak, ''Her tur atladığımızda üzerine koyarak gidiyoruz ve daha iyi performans sergiliyoruz. Şu anki duruma bakarsak, yarı finale çıkacağız gibi gözüküyor'' diye konuştu.
Albayrak: Maçın hakkı olmayan bir hakem vardı
Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Albayrak, ''İyi başladık. İlk yarıda gol pozisyonları da bulduk ama atamadık. Rakibin Real Madrid olduğunu unutmamak lazım'' ifadesini kullandı.
Rövanş maçının oynanacağı 9 Nisan'da her şey olabileceğini belirten Albayrak, ''Burada maçın hakkı olmayan bir hakem vardı. İstanbul'da inşallah böyle bir hakem olmaz'' diye konuştu.
Rakibi ciddiye alan iyi bir maç oynadık
Real Madridli futbolcu Raphael Varane de ''Rakibi ciddiye alan iyi bir maç oynadık. Önemli bir galibiyet elde ettik ama deplasmanda da ciddi bir maç oynamalıyız'' ifadesini kullandı. 19 yaşındaki futbolcu Varane, Galatasaray forvet oyuncularına defansta boşluk bırakmadıklarını belirtirken, ''Messi, Van Persie ve Drogba'dan hangisi seni daha fazla zorladı'' sorusuna ise ''Üçü de farklı kalitelerde çok iyi oyuncular'' cevabını verdi.
Stat önünde gerginlik
Maçın tamamlanması sonrası bir süre tribünlerde bekletilen Galatasaray taraftarları, daha sonra stattan çıkarıldı. Bu sırada bir grup taraftar ile İspanyol polisi arasında gerginlik yaşandı.
Polisin müdahalesine yabancı maddeler atarak karşılık veren taraftarlara bu kez güvenlik güçlerinin tepkisi sert oldu. Coplarla yapılan müdahalede çok sayıda taraftar yaralandı.
Daha sonra atlı polislerin devreye girmesiyle olaylar yatıştırıldı. Yaralı taraftarlara ilk tıbbi müdahaleyi güvenlik güçleri yaptı.
Olaylarda 2'si polis 15 kişi yaralandı
İspanya Ulusal Polisi ve Madrid Belediyesi sağlık ekiplerinden alınan bilgiye göre, maç sonrası Santiago Bernabeu Stadı önünde çıkan olaylarda 2'si İspanyol polisi 15 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.
Çevredeki bir hastaneye kaldırılan 2 yaralanın sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Diğer yaralılara ise ambulanslarda ayakta müdahale edildiği öğrenildi.
İspanyol polisi, çıkan olaylar nedeniyle 1 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
Öte yandan, gün içinde Madrid şehir merkezinde çıkan bir başka olayda ise İngiltere'nin başkenti Londra'dan geldikleri belirtilen 2 Galatasaraylı taraftarın gözaltına alındığı bildirildi. Şiddet yanlısı oldukları gerekçesiyle ellerinde bilet olmasına rağmen maça alınmayan söz konusu 2 taraftarın sabah saatlerinde geldikleri ülkeye gönderilecekleri açıklandı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA