• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Futbolu yönetenler Bilic kadar olamıyor
08 Nisan 2014 Salı 13:37

'Futbolu yönetenler Bilic kadar olamıyor'

Beşiktaş Kulübü'nen eski yöneticilerinden Metin Keçeli, siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Slaven Bilic'e övgüler yağdırdı.
Keçeli, Hırvat teknik adamın vizyonu, ileri görüşlülüğü ve tespitleriyle ülke futboluna büyük katkı yapacağına inandığını belirtti. Keçeli, "Türk futbolunu yönetenler, bir Slaven Bilic kadar olamıyor. Kendisi ilk geldiği günden beri 'ülkenizde oyuncu yetişmiyor' diyerek, çok hassas bir noktaya dikkat çekiyor. Maalesef bu sıkıntıya Türkiye'de çözüm üretecek idealist bir yönetici yok" diye konuştu.
 
Keçeli, Bilic'in "Beşiktaş'a bir değil, on Necip Uysal lazım" açıklamasını hatırlatarak, siyah-beyazlı kulübün altyapı sıkıntısına dikkati çekti.
 
Yabancılara çok para verilmesi
 
Yabancı futbolculara büyük paralar ödeyip, getirmenin bir çözüm yolu olamayacağına vurgu yapan Keçeli, şunları kaydetti:
 
"Bastır parayı, getir yabancıyı modeliyle bu değirmen dönmez. Bu yalnızca Beşiktaş'ın değil, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın da en büyük problemi. İşin kötüsü günümüzdeki yöneticiler, taraftarları büyük yıldızlarla tavlamaya alışmış durumda. Taraftar kombine almak için takımına şöhretli bir isim gelmesini bekliyor. 'Kombine alalım almasına da, stada gidip kimi izleyeceğiz?' diyen yüzlerce insan gördüm. Futbolumuz bu şekilde kalkınmaz. Bilic kalkmış Hırvatistan'dan gelmiş ve 'bana on Necip lazım. Genç futbolcuların hepsi A takımda forma giyecek düzeyde değil' diyebiliyor ama Türkiye'de yaşayıp, Türk futboluna idare edenler hala nasıl oyuncu yetiştirileceği ile ilgili somut bir proje üretemiyor."
 
Fikret Orman'ın transfer politikası
 
Fikret Orman ve yönetiminin, maddi yetersizlikler nedeniyle de olsa yıldız futbolcu transfer etme kavramına meydan okumaya başladığını da belirten Metin Keçeli, şöyle devam etti:
 
"Sayın Orman ve arkadaşları da Beşiktaş'ta oyuncu yetişmediğini çok iyi biliyor. Yürüttükleri transfer politikası, emekliliği yaklaşmış adamları toplamak yerine takıma faydalı isimlere imza attırmak üzerine kurulu. Bu anlayışları gerçekten takdire şayan. Zaten eğer Türk futbol kulüpleri transfer politikalarını değiştirmez, ona buna para saçmaya devam ederlerse halleri harap. Tabata'nın parasını bile hala Fikret Orman ödüyor, ayıptır."
 
Para büyüdü futbol çirkinleşti
 
Metin Keçeli, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray gibi lokomotif kulüplere başkanlık yapmak için sadece zengin olmanın yetmemesi gerektiğini söyledi.
 
"Para büyüdü, futbol çirkinleşti" diyen Keçeli, "Ülke futbolunun ne hale geldiğini hepimiz çok iyi görüyoruz. Cebi dolu, zengin başkanlar ve yöneticiler yerine artık akıllı yatırımlar yapacak, mantık sahibi insanların kulüpleri ve ülke futbolunu yönetmesi gerekiyor. Spor özellikle futbol, artık çok büyük bir şova dönüştü. Her gelen bu büyük pastadan nemalanmaya kalkıyor. Futbolcular ve taraftarlar da dahil olmak üzere herkes daha büyük lokmanın peşinde. Haliyle, yarış daha sert ve gaddar bir hale geldi. İşler parayla değil, Süleyman Seba ağabeyimiz gibi saygınlıkla yürütülmeli" ifadelerini kullandı.
 
İşler polemik ve fanatiklik üzerinden yürüyor
 
Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba dönemi ile kıyaslayarak, günümüz yönetici profilinin uğradığı değişime de vurgu yapan Keçeli, sözlerini şöyle tamamladı:
 
"Süleyman Ağabey kupalar kazandırmanın yanı sıra topluma değer de katan çok önemli bir şahsiyettir. Karizmatik kişiliği ile bizi de doğru yöneticilik yapmaya mecbur etti. Dürüstlüğün peşini hiç bırakmadığı için devletin üst kademelerinden de çok yardım gördü ve bu yardımlarla Beşiktaş için önemli kazanımlarda bulundu. Onun gibi bir başkanın bir daha gelmesi mümkün değil. Büyük başarılar yaşadık fakat aynı zamanda, çok büyük üzüntüler de tattık. Takımın en önemli adamı gitse, Süleyman ağabey, 'üzülmeyin, yenisini alırız' der, en kahredici günde bile dimdik ayakta dururdu. Böyle bir insanla çalışıp kötü bir yönetici olmak mümkün mü? Şimdi işler maalesef, polemik ve fanatiklik üzerinden yürüyor."
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA