• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Futbol yayın ihalesi sonuçlandı
14 Ocak 2010 Perşembe 15:46

Futbol yayın ihalesi sonuçlandı

TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig 2010-14 sezonları 'Medya Hakları İhalesi' bugün yapıldı. 2 yayıncı kuruluş ihalede 3 paket için kıran kırana yarıştı ve işte sonuç:
İstinye'deki Futbol Federasyonu binasında saat 11.00'de gerçekleştirilecek ihale, tekliflerin kapalı zarf içerisinde TFF Medya Hakları İhale Komisyonu ve notere teslim edilmesinin ardından gerekli incelemelerin tamamlanması ile başladı. 'Medya Hakları İhalesi' için önceki akşam sona eren süre içerisinde Digitürk, Doğan TV, NTV, TRT ve Türk Telekom kuruluşları 20 bin TL ödeyerek şartname aldı.

Futbol Federasyonu'nun naklen yayın ihalesinde heyecan dorukta. NTV'den sonra Doğan TV'de ihaleye katılmama kararı aldı. Türk Telekom ise tek başına katıldı ve A ve C paketlerine talip. İki gurubun çekilmesiyle ihalede Digiturk, TRT ve Türk Telekom yarıştı. Futbolseverlerin sonucunu merakla beklediği ihale 321 milyon dolarla Digitürk'ün oldu.

A paketi için 2 teklif mevcuttu. Paket A'da yayın hakkı sahibi her hafta en az 4'ünü şifreli ve canlı yayınlamak zorunda... Yayın hakkı sahibi coğrafi sınırlamaya maruz değil...

Digitürk'ün teklifi: 321 milyon ABD doları

TFF 1. Lig maçları ihalesi TRT'nin

Maç yayınları B Paketi ihalesini TRT kazandı. TFF Super Lig ve TFF 1. Lig medya haklari ihalesinde Paket B icin 210 milyon Dolar teklif veren TRT ihaleyi kazandi.

B PAKETİ NELER İÇERİYOR: Yayın Hakkı Sahibi, İhale dönemi süresince TFF 1. Lig müsabakalarından her hafta en az 3 (üç) adedini yurtiçine canlı, şifreli veya şifresiz olarak yayınlamak zorundadır. Yayın Hakkı Sahibi'nin bu hakkı münhasırdır. Yayın Hakkı Sahibi, bu hakkı kullanırken gerçekleştireceği görsel ve işitsel yayınlarını karasal vericiler, kablo, uydu, IPTV / Internet (Web) TV, 3G mobil telefon şebekeleri üzerinden yapabilir. Yayın Hakkı Sahibi bu hakkın kullanımı açısından herhangi bir coğrafi sınırlamaya tabi değildir.

Yayın Hakkı Sahibi, İhale dönemi süresince TFF 1. Lig'e ait "İsim Sponsorluk Hakkı"nı ve bu hak kapsamında bulunan sair hakları kendisi kullanabilir veya 3. şahıslara devredebilir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA