• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Futbol Prensi elemeleri Konyada başladı
08 Kasım 2011 Salı 13:48

Futbol Prensi elemeleri Konya'da başladı

TRT ile İngiliz kulübü Liverpool'un işbirliğiyle gerçekleştirilen, gençleri hayalleri ile buluşturmayı amaçlayan yetenek yarışması ''Futbol Prensi''nin elemeleri, Konya'da başladı.
Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) ile İngiliz kulübü Liverpool'un işbirliğiyle gerçekleştirilen, gençleri hayalleri ile buluşturmayı amaçlayan yetenek yarışması ''Futbol Prensi''nin elemeleri, Konya'da başladı.
    
Organizasyon Koordinatörü İlhami Şenyurt, Atatürk Stadı 2 Nolu Saha'da başlayan elemeler öncesinde, yarışmayla TRT'nin önemli bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiğini söyledi.
    
Yarışmada 15 ilde gerçekleştirilecek elemelerin ardından İstanbul'da yapılacak finaller sonrasında Türkiye'nin ''Futbol Prensi''nin seçileceğini ifade eden Şenyurt, seçilecek yetenekli gencin 1 yıl boyunca İngiltere'de Liverpool Futbol Akademisi'nde eğitim göreceğini dile getirdi.
    
Yarışmaya, 14-16 yaşlarındaki (01.01.1996 - 31.12.1998 arası doğumlular) gençlerin ücretsiz katılabileceğini belirten İlhami Şenyurt, katılımın her şehirden bin gençle sınırlı tutulacağını bildirdi.
    
 Şenyurt, bugün Konya'daki elemelerin ilk gününde adayların 20 kişiye indirileceğini, yarın yapılacak ikinci gün elemelerinde ise 5 kişinin İstanbul'da gerçekleştirilecek yarı finallere katılma şansı yakalayacağını kaydetti.
     Yarışma jürisinde Ahmet Çakar, Oğuz Tongsir ve Hakan Ünsal gibi önemli futbol adamlarının yer aldığını dile getiren İlhami Şenyurt, Konyalı gençlerin yarışmaya ilgisinden memnun olduklarını ifade etti.
    
Şenyurt, yarışmanın finalinin ise Mayıs 2012'de İstanbul'da yapılacağını da sözlerine ekledi.
 
 
AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA