• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Fuarlar Konyaya iyi gelecek
19 Temmuz 2013 Cuma 17:06

Fuarlar Konya'ya iyi gelecek

"Fuarların büyümesine paralel olarak 2014 yılı yurt içi ve yurt dışı ziyaretçi sayısında, geçtiğimiz yıla oranla yüzde 30 artış bekliyoruz"

TÜYAP Konya Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, "Fuarların büyümesine paralel olarak 2014 yılı yurt içi ve yurt dışı ziyaretçi sayısında, geçtiğimiz yıla oranla yüzde 30 artış bekliyoruz" dedi.

Ersözlü, yaptığı açıklamada, TÜYAP Fuarcılık Grubu olarak, 2003 yılı Haziran ayı itibariyle başlattıkları Konya Fuarları'nın 11. yılı ilk yarısında, KTO-TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde 7 farklı ihtisas fuarına ev sahipliği yaptıklarını ifade etti.

Konya fuarlarında, 32 ülkeden bin 142 katılımcı firmayı, 75 farklı il ve toplam 40 farklı ülkeden gelen 185 bin 695 ziyaretçiyle buluşturmayı başardıklarını ifade eden Ersözlü, Fuarların her yıl olduğu gibi 2013'de de Konya'nın tanıtımında önemli rol üstlendiğini belirtti.

Fuarların hem Konya ticaretine hem de sosyo-ekonomik hayatına önemli katkılar sağladığını aktaran Ersözlü, şunları kaydetti:

"Yılın ikinci yarısında Ekim ayında gerçekleştireceğimiz sektörün Anadolu'daki tek buluşması olan Döküm-Kalıp ve Yan Sanayi Fuarlarına ev sahipliği yapacağız. İki yılda bir gerçekleştirilen Döküm Fuarına, bu yıl Kalıp Fuarı'nı da ekledik. Döküm-Kalıp ve Yan Sanayi Fuarları, 24-27 Ekim tarihlerinde KTO-TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Gerçekleştirilecek yeni yatırımlar neticesinde, KTO-TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi, 6 ayrı salon, üç fuaye alanı, üç restaurant-kafeterya 4 konferans salonu ve açık-kapalı olmak üzere toplam 140 bin metrekarelik sergileme alanına ulaşacak. Fuarlarımızın büyümesine paralel olarak 2014 yılı yurtiçi ve yurtdışı ziyaretçi sayımızda geçtiğimiz yıla oranla yüzde 30 artış bekliyoruz. Gelecek yıl fuarlarımız aracılığıyla ülkemizin dört bir yanından 75'in üzerinde ilden, yurtdışından da 50'nin üzerinde ülkeden Konya'ya ziyaretçi getirmeyi hedefliyoruz."

-2014'deki Tüyap Fuarları'na şubat ayında start vereceğiz"

Tüyap Konya Fuarcılık A.Ş. olarak 2014 yılı fuarlarına Şubat ayında Konya Tohum ve Hayvancılık Fuarlarıyla start vereceklerini aktaran Ersözlü, Tohum ve Hayvancılık Fuarlarının ardından, KONYA Tarım Fuarı'na ev sahipliği yapacak KTO-TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nin, 2014 yılında ilk kez gerçekleştirilecek Konya Asansör Fuarı'na da ev sahipliği yapacağını bildirdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA