• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Fransız öğrenciler Mevlana Müzesini gezdi
24 Temmuz 2011 Pazar 10:01

Fransız öğrenciler Mevlana Müzesini gezdi

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Hukuk Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu İnsan Hakları Topluluğu'nun projesine katılan Fransız öğrenciler Konya'ya gelerek Mevlana Müzesini ziyaret etti.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Hukuk Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu İnsan Hakları Topluluğu'nun projesine katılan Fransız öğrenciler Konya'ya gelerek Mevlana Müzesini ziyaret etti.

'Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye Arası İlişkilerde Hz. Mevlana Hoşgörüsü ve Sevgisi' projesine katılan 11 Fransız öğrenci Konya'ya geldi. Gün boyunca Konya'nın tarihi ve turistik yerlerini gezen öğrenciler, Mevlana Müzesini gezdi. Müze hakkında bilgi alan öğrenciler Hz. Mevlana'yı tanıma fırsatı buldu.
Proje Sorumlularından SÜ Hukuk Fakültesi öğrencisi Salih Karataş, geçen yıl başvurdukları AB projesinin onaylandığını ve Fransız öğrencileri Konya'da misafir etme fırsatı yakaladıklarını söyledi. Karataş, “Projenin teması Hz. Mevlana. Yani Avrupa Hz. Mevlana ile buluşuyor. Bunun için AB fonundan hibe almış durumdayız. Bu kapsamda Türkiye'de ve Fransa'da etkinliklerimiz olacak. Türkiye etkinliklerinde merkezimiz Konya. Hz. Mevlana'yı Fransız hukuk fakültesi öğrencisi arkadaşlara tanıtmayı amaçlıyoruz" dedi.

Projede görev alan ve Fransa'da yaşayan Lokman Balkan, Hz. Mevlana'nın barış ve hoşgörüsünün Avrupa'da yaşanabilecek bir çok sosyolojik krizi çözebileceğini söyledi. Balkan, “Bizim yıllardan beri sürdürdüğümüz çalışmaların bir kısmı kültürlerarası diyalog, birlikte yaşama alanında buluşmalar, konferanslar, uluslararası kuruluşlarda çeşitli buluşmalar gerçekleştiriyoruz. Sürekli vurguladığımız nokta, Hz. Mevlana'nın barışı, sevgisi, felsefesi Avrupa'da yaşanabilecek birçok sosyolojik krizi çözülebileceğini düşünüyoruz. Fransız öğrenciler çok memnun oldular çünkü normal olarak bir Türkiye algısı vardı kafalarında ve bunun tam olarak öyle olmadığını gördüler” şeklinde konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA