• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Fransız öğrenciler Akyüreki ziyaret etti
27 Temmuz 2011 Çarşamba 16:11

Fransız öğrenciler Akyürek'i ziyaret etti

Avrupa Birliği Türkiye Arası İlişkilerde Hz. Mevlana Hoşgörüsü ve Sevgisi projesine katılan Türk ve Fransız Hukuk Fakültesi öğrencileri Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyüreki ziyaret etti.

Avrupa Birliği ile Türkiye Arası İlişkilerde Hz. Mevlana Hoşgörüsü ve Sevgisi projesine katılan Türk ve Fransız Hukuk Fakültesi öğrencileri Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret ettiler.

Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinin misafiri olarak Konya’da bulunan öğrenciler, Hazreti Mevlana konulu proje kapsamında Türkiye’de ve Fransa’da etkinlikler düzenleyeceklerini belirttiler.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, Konya’daki öğrencilerin Avrupa’daki öğrenci toplulukları ile işbirliği yapmasını önemsediklerini belirterek, projenin bundan sonraki çalışmalara vesile olmasını diledi. İnsanların birbirini tanıdığında acıların ve sevinçlerin her yerde aynı olduğunun görüldüğünü kaydeden Başkan Akyürek, “Kişi tanımadığının karşıtıdır. Bu duygular ne kadar güçlenirse insanlar birbirine o kadar yakınlaşır. Mevlana da bu konuda sembol bir kişi konumundadır” dedi.

Tüm dünyada güçlünün değil, haklının hukukunun üstün olması gerektiğini belirten Başkan Akyürek, böylece dünyada adaletin tam olarak tesis edileceğini, barışa katkı yapılmış olacağını söyledi. Konya’nın sevginin ve barışın hakim olduğu bir şehir olduğunu ifade eden Başkan Akyürek, başta Mevlana olmak üzere birçok düşünce adamının destekleyip şehri beslediğini vurguladı.

Türkiye’nin dünyada en hızlı kalkınan, ekonomisi en sağlam temellere oturan bir ülke konumunda olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, Konya’nın da şehir olarak Avrupa Birliği ve dünya şehircilik standartlarını uyguladığını sözlerine ekledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA