• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Forklift altında parçalanan bacağı ameliyatla düzeltildi
05 Eylül 2016 Pazartesi 12:29

Forklift altında parçalanan bacağı ameliyatla düzeltildi

Aksaray'da yol yapımında çalıştığı sırada forklift altında kalarak sağ bacağında parçalanmalar oluşan genç, yapılan başarılı ameliyatla sağlığına kavuşuyor.

Batman'dan mevsimlik işçi olarak geldiği Aksaray'da köy yolu yapımında çalışan Vedat Toksoy (18), ağır yükleri kaldırmak amacıyla kullanılan forklifti sürmek istediği sırada devrilen forkliftin altında sağ bacağı sıkıştı. Aksaray Devlet Hastanesi'ne kaldırılan genç, yapılan ilk müdahalenin ardından Konya Hospital Ortapedi ve Travmatoloji Bölümü'ne sevk edildi. Burada yapılan tetkiklerin ardından bacağında önemli oranda parçalanma ile damar ve sinir kopması tespit edilen Toksoy hemen ameliyata alındı. Toksoy, geçirdiği başarılı ameliyatla bacağındaki parçalanmalar düzeltilerek yeniden sağlığına kavuşmaya başladı.

Ameliyatı gerçekleştiren Konya Hospital Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü ekibi adına hasta hakkında bilgi veren Prof. Dr. Tunç Cevat Öğün, hastanın sağ bacağının parçalanmış halde kendilerine başvurduğunu belirterek, "Derhal ameliyata alındı. Bacakta parçalı kırığın olduğu damar, sinir ve kasların kopmuş olduğu görüldü. Yaptığımız müdahaleyle kırık yerine alınıp tutturuldu. Kopmuş olan damar, sinir ve kasları tamir edildi. Şu an hastamızın genel durumu iyi" dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA