• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Foça saldırısıyla ilgili flaş yeni gelişme
07 Eylül 2012 Cuma 22:28

Foça saldırısıyla ilgili flaş yeni gelişme

Foça'da askeri servise saldırı düzenleyen PKK'lılara yardım ve yataklık ettiği iddiasıyla gözaltına alınan 5 zanlıdan 3'ü kardeş çıktı.

Foça'daki askeri araca düzenlenen bombalı terör saldırısıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, ''teröristlere yardım ve yataklık ettikleri'' gerekçesiyle gözaltına alınan ve sorgularının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Ş.R, Ş.R. ve K.R'nin kardeş oldukları belirlendi.

Soruşturma kapsamında, bomba yapımında kullanılan ''çivi ve bilye'' gibi malzemeleri de bu kardeşin temin ettiğini saptayan polis, bombalı eylem düzenleyen teröristleri, saldırı öncesi yine bu üç kardeşin Foça kırsalına bıraktığı belirlendi.

Foça'ya bırakılan teröristlerin, 7 Ağustos'ta önce henüz bilinmeyen bir nedenle üç çiftçiyi öldürdükleri, sonrasında iki gün boyunca kırsalda saklandıkları ve daha sonra 9 Ağustos'taki bombalı eylemi gerçekleştirdiklerini ortaya çıkaran polis, teröristlerin bombalı eylemin ardından iki gün daha Foça kırsalında saklandıktan sonra yürüyerek Menemen ilçesine geldiği, buradan minibüse binerek Manisa'ya geçtikleri bilgisine ulaşıldı.

Foça'da 7 Ağustos Salı günü Yusuf Kafalı, Zekeriya Toksuz Bahrin Şirin, başlarına ve karınlarına isabet eden 3'er kurşunla öldürülmüş olarak bir tarlada bulunmuş, 9 Ağustos Perşembe günü de askeri aracın geçişi sırasında gerçekleştirilen bombalı terör saldırısında, 2 asker şehit olmuş, 12 kişi yaralanmıştı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA