• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Foça saldırısıyla ilgili bir gözaltı daha
10 Eylül 2012 Pazartesi 09:15

Foça saldırısıyla ilgili bir gözaltı daha

İzmir'in Foça ilçesinde askeri servis aracının geçişi sırasında düzenlenen ve 2 askerin şehit olduğu terörist saldırı ile ilgili olarak 1 kişi daha gözaltına alındı.
Gözaltına alınan ve ismi açıklanmayan kişinin, Şanlıurfa'da polisle girdikleri silahlı çatışma sonunda biri ölü diğeri ise yaralı olarak ele geçirilen 2 teröriste yardım ve yataklık ettiği ileri sürüldü.9 Ağustos 2012'de Foça Deniz Üs Komutanlığı'na ait servis otobüsünün geçişi sırasında iki ayrı patlama meydana gelmiş, patlamalarda 2 asker şehit olurken 12 kişi de yaralanmıştı. Saldırıyı düzenleyen teröristler, bu olaydan iki gün önce 7 Ağustos 2012'de Menemen ilçesinde kendilerini gören 3 çiftçiyi de silahla vurarak öldürmüştü.
Terör saldırıları ile ilgili soruşturmayı yürüten İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terörist saldırıları gerçekleştiren iki teröriste yardım ve yataklık ettikleri gerekçesiyle Şehmuz R., kardeşi Şevket R., Kemal R. ile Faruk K. ve Hasan D.'yi yakalayarak gözaltına almıştı. Adliyeye sevkedilen 5 kişi de tutuklanmıştı. Tutuklanan kişilerin verdikleri ifadelerden yola çıkan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, teröristlere yardım ve yataklık ettiği belirlenen 1 kişiyi daha gözaltına aldı. Torbalı ilçesinde yakalanan ve ismi açıklanmayan kişinin sorgusunun sürdüğü öğrenildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA