• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FLAŞ! Askeri helikopter düştü:5 Şehit
10 Ocak 2011 Pazartesi 23:53

FLAŞ! Askeri helikopter düştü:5 Şehit

Eğitim uçuşu sırasında irtibat kesilen askeri helikopterin enkazına ulaşıldı, kazada 5 pilot şehit oldu
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, eğitim uçuşu yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait UH-1 tipi helikopterle akşam saatlerinde irtibat kesildi. Yapılan arama çalışmalarının ardından askeri helikopterin enkazına Ankara'nın Tuluntaş köyü yakınlarında ulaşıldı.

Henüz belirlenemeyen bir nedenle düşen helikopterdeki 5 pilotun şehit olduğu öğrenildi. Arama çalışmalarına askeri helikopterlerin yanı sıra karadan çok sayıda asker de katıldı.

SUBAYLARIN İSİMLERİ BELİRLENDİ
Şehit olan 5 subayın isimleri belirlendi. 
Kazada hayatını kaybeden kara pilot üsteğmenlerin Şükrü Pürlü, Taner Erdoğan, Fikri Dilsiz, Erhan Gül ve Kemal Taşçı olduğu bildirildi. 
Üsteğmen Gül'ün cenazesinin bugün Kocatepe Camisi'nde kılınacak ikindi namazının ardından Cebeci Şehitliği'nde toprağa verileceği belirtildi. 
Üsteğmen Taşçı'nın cenazesi yarın Ataköy 5. Kısım Camisi'nde kılınacak öğle namazının ardından Edirnekapı Şehitliği'nde, Üsteğmen Pürlü'nün cenazesi öğle namazını müteakip Sivas'ta, Üsteğmen Erdoğan'ın cenazesinin öğle namazını ardından Tokat Erbaa'da ve Üsteğmen Dilsiz'in cenazesi ise Muğdat Camisi'nde kılınacak öğle namazına müteakip Mersin Şehitliği'nde toprağa verilecek.

DÜŞME NEDENİ ARAŞTIRILIYOR
Genelkurmay Başkanlığının da konuya ilişkin internet sitesinde yer alan basın açıklamasında şöyle denildi:
''Kara Havacılık Okul Komutanlığına ait, gece eğitimi için uçuşa çıkan UH-1 tipi bir helikopterin henüz bilinmeyen bir nedenle Ankara'nın Tuluntaş Köyü civarına düşmesi sonucu beş kara pilot subayımız şehit olmuştur. Kaza ile ilgili inceleme ve araştırma faaliyetleri devam etmektedir.''

CEYLANOĞLU VE BERK, KAZA YERİNE GELDİ
Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu ile Kara Kuvvetleri Eğitimi ve Doktrin (EDOK) Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.
Komutanlar, yetkililerden bilgi aldı. Enkazın bulunduğu bölgede, jandarma ekipleri tarafından yoğun güvenlik önlemi alındı.
Bu arada, arama çalışmalarına şehit pilotların silah arkadaşları da katıldı. Şehitlerin silah arkadaşlarının, gözyaşlarına engel olamadıkları gözlendi.
Arama çalışmalarına askeri helikopterler, Jandarma Genel Komutanlığı Arama Kurtarma ekipleri, Türk Silahlı Kuvvetleri Özel Kuvvetler Arama Kurtarma ekipleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ile köylüler de traktörleriyle katıldı.
Öte yandan, arama kurtarma çalışmalarına katılan köylülerden Sadık Ergin, AA muhabirine, kendisinin Tuluntaş köyünde yaşadığını, akşam saatlerinde köyün hoparlörlerinden askeri bir helikopterin düştüğüne yönelik anons yapıldığını söyledi. Arama çalışmalarına köylülerin de katıldığını belirten Ergin, enkaza ilk olarak askerlerin ulaştığını bildirdi. Ergin, düşen helikopterin enkazının bir taş ocağının yakınlarında bulunduğunu ifade etti.

ŞEHİTLERDEN BİRİ BASK GENEL BAŞKANI AKAY'IN YEĞENİ
Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, eğitim uçuşu sırasında Ankara'nın Tuluntaş köyü civarına düşen askeri helikopterde şehit olan subaylardan birinin, yeğeni Fikri Dilsiz olduğunu bildirdi.
Resul Akay, Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait UH-1 tipi askeri helikopterin enkazına ulaşılmasının ardından kaza yerine gelerek yetkililerden bilgi almaya çalıştı. 
Gazetecilere helikopter kazasını televizyondan öğrendiğini söyleyen Akay, yeğeni Fikri Dilsiz'in geçici görevle Ankara'ya geldiğini belirtti. Resul Akay, ''Kazanın ardından kendisini aradım, ancak telefonu cevap vermedi. Daha sonra ailesini aradım, onlar da bilgi sahibi değildi. Kara Havacılık Okul Komutanlığını aradım, oradan bana 'Başınız sağolsun' denildi'' diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA