• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Fişlemeye karşı getirilen öneriler yetersiz
28 Mayıs 2014 Çarşamba 11:40

Fişlemeye karşı getirilen öneriler yetersiz

Almanya'da cuma namazına giden Müslümanları fişleyerek tartışmaların odağı haline gelen Aşağı Saksonya iç istihbarat teşkilatında reform için hazırlanan öneriler yetersiz bulundu.
Almanya'da cuma namazına giden Müslümanları fişleyerek tartışmaların odağı haline gelen Aşağı Saksonya iç istihbarat teşkilatında reform için hazırlanan öneriler, göçmen temsilcileri tarafından yetersiz bulundu.
 
Aşağı Saksonya Türk Toplumu (ASTT) Başkan Yardımcısı Ufuk Deniz Cıynaklı, iç istihbarat teşkilatında reform için kurulan özel komisyonun hazırladığı raporda, iç istihbaratta göçmenlere karşı var olan ön yargılara ve ırkçılık sorununa yeterince değinilmediğini belirterek bu durumu eleştirdi.
 
AA muhabirine açıklamalarda bulunan Cıynaklı, iç istihbarat servisi Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın geçmişteki tartışmalı uygulamalarıyla göçmenler ve Müslümanlar arasında büyük güven kaybına uğradığını ifade ederek "Geçen dönemde güvenlik birimlerinin yaptığı cami kontrolleri, bizim açımızdan kesinlikle kabul edilemez. Bu tür olayların tekrarlanması kabul edilemez. Bu kontrollerin hiçbir temeli, haklı gerekçesi yoktu” dedi.
 
Güvenlik ve istihbarat birimlerinin 2000-2007 yıllarında Neonaziler tarafından işlenen cinayetlerde de uzun süre göçmenleri şüpheli olarak gördüğünü hatırlatan Cıynaklı, ancak iç istihbaratta reform için kurulan özel komisyonun hazırladığı raporda ırkçılık ve NSU sorunlarının üzerine yeterince gidilmediğini kaydetti.
 
Cıynaklı, şöyle devam etti:
 
"NSU davasından sonra bir sürü şey açıklandı. Birçok detay hala bilinmiyor ama bizim açımızdan bir şey belli oldu: Cinayetleri soruşturan güvenlik ve istihbarat birimleri şüpheli olarak göçmenleri gördü. Eğer istihbarat teşkilatı farklı kültürlere açık olsa kültürler arası yeterlilik sahibi olsa bu soruşturmalar sırasında bu ön yargılar, hatalar olmazdı. Anayasayı Koruma Teşkilatı’nda bu yönde reformlara gidilmesini istiyoruz.”
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA