• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Fırtınada dalgalar 4 metreyi aştı
19 Ekim 2013 Cumartesi 16:27

Fırtınada dalgalar 4 metreyi aştı

Kastamonu'da etkili olan sağanak ve fırtına nedeniyle Doğanyurt ilçesinde tarım arazileri su altında kaldı, Abana ve Çatalzeytin'de dalga boyu 4 metreye ulaştı.

Kastamonu'da etkili olan sağanak ve fırtına nedeniyle Doğanyurt ilçesinde tarım arazileri su altında kaldı, Abana ve Çatalzeytin'de dalga boyu 4 metreye ulaştı.

Etkisini sürdüren yağıştan dolayı Doğanyurt'taki Meset Çayı'nın su seviyesi yükseldi, yatılı bölge ortaokulu güzergahındaki yolun bir bölümü çöktü, bazı ekili tarım arazileri de su altında kaldı.

Doğanyurt Belediye Başkanı Ahmet Kaya, yaptığı açıklamada, yağışın dün geceden beri etkili olduğunu belirterek, "Belediyenin alt ve üstyapı tesislerinde 200 bin liraya ulaşan zarar oluştu. Vatandaşlarımızın tarlaları da zarar gördü. Devlet Su İşleri (DSİ) teknik elemanları inceleme yapacak" diye konuştu,

Abana ve Çatalzeytin ilçelerinde ise saatteki hızı 60 kilometreyi aşan rüzgarla dalga boyu 4 metreye ulaştı.

Çatalzeytin Belediye Başkanı Musa İhsan Uğuz, sahil şeridindeki bank ve kamelyaların da fırtına nedeniyle zarar gördüğünü ifade ederek, “Dalgalar ilçemizin sahil şeridinde ağır hasarlar oluşturdu. Hava şartlarının düzelmesiyle hasar tespit çalışmalarına başlayıp zarar gören yerleri onaracağız” şeklinde konuştu.

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde de fırtına ve sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi
 
Saatteki hızı 65 kilometreyi bulan fırtınanın oluşturduğu 3 metrelik dalgalar nedeniyle Akçakoca Limanı çevresinde bulunan park ve parke taşları zarar gördü. Cadde ve sokaklarda oluşan su birikintileri sürücülere ve vatandaşlara zor anlar yaşattı.
Meteoroloji müdürlüğü yetkilileri, fırtınanın gece de devam etmesinin beklendiğini, bu nedenle dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA