• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Fırsatlardan yararlanıyorlar!
20 Kasım 2012 Salı 10:39

Fırsatlardan yararlanıyorlar!

Her işlemden para alıp, vatandaşı kazanç kapısı yapan bankalardan itiraf geldi. Bir banka yöneticisi, bunu, 'vatandaşı tenhada kıstırmak' olarak isimlendirdi.

Sık sık gündeme gelen banka oyunları, 'vatandaşı tenhada sıkıştırmak' olarak nitelendirildi. Sigorta oyunundan EFT parasına, kart aidatından evrak ücretine kadar her fırsatta vatandaştan para tahsil eden bazı bankalar, bunu en büyük kazanç kapısı haline getirdi. Vatandaştan çok para alan elemanları ödüllendiren bir bankanın üst düzey yöneticisinin teşekkür 'mail'i adeta itiraf gibi.

SİGORTA YAPILIYOR
Başarılı personeline bir e-posta gönderen üst düzey banka yöneticisi, parası alınan vatandaşı 'tenhada kıstırılan kişi' olarak nitelendirdi. Yöneticinin şubelere gönderdiği mesajda, 'tüketiciyi tenhada en iyi kıstıran' yöneticilere teşekkür edilerek, söz konusu personele 200 puan verildiği vurgulandı. Tüketicilerle dalga geçen mesaj, bankacılık sektöründe tartışmalara da yol açtı. Bankaların faturalar için başlattıkları otomatik ödeme talimatı yarışı için, tüketicilerden izin almadan kredili mevduat hesabı da açılıyor. Hesapta para olmasa da bu hesaptan kredi çekilerek ödenen faturalar, daha sonra vatandaşa faiz olarak geri dönüyor. Bazı bankalar ise kredili mevduat hesabı açtıkları tüketicilere izin almadan 'işsizlik sigortası' yapıp, ayda 20 liradan başlayan paralar alıyor. Sigortadan çıkmak isteyen tüketiciler ise 'kredili mevduat hesabının kapatılması' ile tehdit ediliyor. Sigorta yıllık yapıldığı için, vatandaş hesabını kapatsa da 1 yıl boyunca sigorta parasını ödüyor.

NELER YAPILIYOR
- Kredi kartlarından aidat alınıyor.
- Kredi kullananlar bankanın acentesinden sigorta yapılıyor.
- Emeklilere bile fark ettirmeden 'işsizlik sigortası' poliçesi imzalatılıyor.
- EFT ücretleri taksi parasından fazla tutuyor.
- Kredili mevduat hesabı açılıp hem faiz alınıyor hem sigorta yapılıyor.
- Maaş kartlarından bile hesap işletim ücreti adı altında her yıl para alınıyor.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA